Mardin Kızıltepe ilçesindeki Bilim Fuarı’nda bölgenin sorunları ele alındı foto

Mardin Kızıltepe ilçesindeki Bilim Fuarı’nda bölgenin sorunları ele alındı foto

Mardin Kızıltepe Yol-İş Sendikası Ortaokulu ve MEB işbirliği ile hazırlanan TÜBİTAK Bilim Fuarı’nın açılışı yapıldı.

Kızıltepe Cumhuriyet Mahallesinde bulunan Yol-İş Sendikası Ortaokulu ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle öğrencilerin hazırladıkları 43 eserden oluşan TÜBİTAK Bilim Fuarı’nın açılışı yapıldı.

İlçe merkezinde eğitim-öğretim veren Yol-İş Sendikası Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri ve MEB işbirliği ile hazırlanan bilim fuarında öğrencilerin sergiledikleri eserlerde bölge ve ilçedeki sorunlar ele alındı.

Açılış programına Kızıltepe Kaymakamı Ali Güldoğan, Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Kızıltepe ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Az, İl ve ilçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, okulun idarecileri, bazı okul Müdürleri, öğretmenler, Öğrenci velileri ve Mahalle sakinleri ile okul öğrencileri katıldı.

Sergilenen projeler edebiyat, tarih, fen, teknoloji, felsefe, tıp ve birçok alandan oluşurken; anız yakma, Zergan Deresi ıslahı, 3 bölümlü çamaşır makinesi, asfalt rengi, mıknatıslı ev, su arıtma, akıllı ilaç kutusu, kireç taşından ısı elde etme, boruda çilek yetiştirme, görme engelliler için kulaklık ve benzeri insan hayatını kolaylaştıracak 43 özgün proje yer aldı.

Kızıltepe Yol-İş Sendikası Ortaokulu öğretmeni Özgür Ergüven koordinatörlüğünde ve öğretmenler Özlem Yavuz, Evre Başak Taşçı, Murat Akar ile Abdulhekim Vural’ın katkıları ile düzenlenen TUBİTAK Bilim Fuarı’nın açılış konuşmasını okul müdürü Mehmet Öncü yaptı. Daha sonra fuarın alışı yapıldı. Açılışın ardından proje koordinatörü öğretmenler tarafından fuarı gezen protokol ve ziyaretçilere çalışmalar hakkında bilgi verdiler.

Projeyi hazırlarken 5-6-7 ve 8’inci sınıflardan öğrenci gruplarına yer verildiğini, bu projeler vasıtasıyla öğrencilerin hem bilime olan merakı ve ilgisini artırmayı, hem de bilimsel düşünme ve geliştirme eğilimi kazanılmasının amaçladığını belirten okul idaresi, öğrencilerin proje seçiminde ağırlıklı olarak bölgenin sorunlarının çözümü yönünde proje üretme yoluna gittiklerini ifade ettiler.

Daha sonra katılımcılara yapılan ikramların ardından program sona erdi.

İLKHA









HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.