Mardin-Kızıltepe Karayoluna deve kervanı figürleri yerleştirildi

Mardin-Kızıltepe Karayoluna deve kervanı figürleri yerleştirildi

​Mardin'in Kızıltepe Belediyesi tarafından Kızıltepe-Mardin Karayoluna deve figürlerinden oluşan kervan yapıldı.

Kızıltepe Belediyesi tarafından Kızıltepe- Mardin karayolunda bulunan Devlet Hastanesinin karşısındaki refüje deve figürlerinden oluşan kervan yerleştirildi.

Refüjlere yapılan insan, deve ve eşek figürü ile asırlar önce tarihi ipek yolunu kullanarak batıdan doğuya deve kervanlarıyla yapılan ticaret canlandırıldı. Vatandaşların yakından incelediği ve fotoğraf çektirdikleri kervanda, bir insan figürü, 6 deve ve bir eşek figürü bulunuyor.

Daha önce yaptıkları dekoratif led ışıklandırma, başak motifleri ve saat kulesiyle ilçeye görsel açıdan zenginlik kazandırdıklarını hatırlatan Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ahmet Odabaş, yeni yapılan deve figürlerinden oluşan kervanın tarihte İpekyolu'nda yapılan ticareti hatırlattığını söyledi.

Kızıltepe’yi daha estetik bir görünüme kazandırmaya çalıştıklarını ifade eden Odabaş, deve figürlerinin şehrin estetiğine şimdiden görünüm kazandırdığını ve Kızıltepe Belediyesi olarak, sanatsal çalışmalarına tüm hızıyla devam edeceklerini belirtti.

Odabaş, "Deve figürlerini tarihi İpekyolu'na yerleştirecektik ama Mardin Büyükşehir Belediyesi orada refüj çalışması yapacağı için figürleri Kızıltepe-Mardin yolundaki refuje yerleştirdik. Çünkü orada çalışma esnasında figürler zarar görebilirdi. Gerekirse tarihi İpekyolu'nda çalışma bittiğinde oraya da yerleştireceğiz. Figürler şehre estetik bir yapı kattı. Sanatını, tarihini ifade ediyor. İstikametleri Mardin’den İpekyolu'na çıkan ticareti simgeleyen estetik figürlerdir. İnşallah caddeleri şehrin estetiğini artıracak sanatsal yapılarla dolduracağız. Vatandaşlarımız gezerken gönülleri açılsın, güzel şeyler görsün diye çaba harcıyoruz. Kızıltepe-Mardin yoluna yerleştirdiğimiz figürler şimdiden vatandaşların ilgi odağı oldu. Gelen giden oradaki figürlerle fotoğraf çektiriyor. İnşallah geceleri için ışıklandırma çalışması da yapacağız. Işıklandırma çalışması da bittiğinde geceleri güzel bir görüntü oluşturacak." diye konuştu. (Mehmet Aslan-İLKHA)

















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler