Mardin Kızıltepe’de çorba çeşmeleri kuruldu

Mardin Kızıltepe’de çorba çeşmeleri kuruldu

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde sabahları vatandaşlara çorba ikramı yapılmak üzere ilçe merkezinde kurulan çorba çeşmelerinin açılışı yapıldı.

Mardin’in Kızıltepe ilçe merkezinde kurulan çorba çeşmelerinin açılışı Kızıltepe Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Ahmet Odabaş’ın katılımı ile yapıldı.

Vatandaşlara sabahları çorba ikramı yapılmak üzere ilçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanı ile otogar alanında yapılan çorba çeşmelerinin açılışına çok sayıda vatandaş katıldı.

Sabahları saat 07.00’ de her bir çeşmeye 250 litre toplamda 500 litle çorba konulacak. Çorbadan yaklaşık 2 bin 500 kişinin faydalanacağı belirtildi.

Çorba çeşmesinin açılışını yapan Kızıltepe Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Ahmet Odabaş, daha sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada sosyal belediyecilik anlamında yapılacak hizmetlerin devamının geleceğini söyledi.

Odabaş, “Belediyenin sosyal hizmet çalışmaları kapsamında başlattığımız İzmit Belediyesi ile işbirliği içinde ikram çeşmesinin bu gün açılışını yapmış bulunuyoruz. Çorbamız çok lezzetli, inşallah özellikle sabah vakitlerinde işe giden vatandaşlarımız belediyemizin ikramı çorbadan içecekler. Güne daha dinamik daha zinde başlayacaklar. 2 yere koyduk, bir tanesi Cumhuriyet Meydanı bir tanesi de otogarda. 3 saat boyunca sabahları vatandaşlarımıza belediyemizin çorba ikramı bulunacaktır. Bu ikramın hazırlanmasında, özellikle çeşmelerin yapılmasında desteklerini bizden esirgemeyen İzmit Belediye Başkanımız Sayın Nevzat Doğan’a teşekkürlerimi hem kendi adıma hem de Kızıltepe halkı adına sunuyorum.” diye belirtti.

Vatandaşlardan Mehmet Karatay “Bize çorba ikramında bulundular. Çorba güzel, çorba çeşmesinden memnun kaldık.” diyerek memnuniyetini dile getirdi.

Mehmet Özartık ise “Teşekkür ediyorum. Güzel bir sistem, güzel bir uygulama.” dedi.

Suriyeli Hüseyin Ali de çorba ikramının herkes için güzel bir nimet olduğunu ve herkesin faydalanacağını belirterek, ikramdan dolayı teşekkür ettiğini söyledi.

İLKHA



















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.