Mardin Kızıltepe'de genç çiftçilere düve teslimatı yapıldı

Mardin Kızıltepe'de genç çiftçilere düve teslimatı yapıldı

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Genç Çiftçi Projesi kapsamında 24 çifti hibe edilen 120 düveyi teslim alırken, bir çiftçi ise hayvanların belirlenen standartlara uymadığı gerekçesiyle düveleri teslim almadı.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde, Genç Çiftçi Projesi kapsamında 24 çiftçi, hibe edilen 120 düveyi teslim alırken, bir çiftçi ise düvelerin standartlara uymadığı gerekçesiyle kabul etmediği belirtildi.

Genç çiftçiler, bundan bir ay önce (23 Ekim) kendilerine teslim edilmek üzere getirilen hayvanların proje şartnamesi ve hayvan alım sözleşmesi standartlarına uygun olmadığı, hayvanların çok zayıf ve cılız olduğu ve ırk özelliği taşımadığı gerekçesiyle teslim almamıştı. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri ise genç çiftçilerin mağdur edilmeyeceği ve kendilerine yeni hayvanların verileceğini dile getirmişti.

Genç Çiftçi Projesi kapsamında TİGEM tarafından Kızıltepe hayvan pazarında 25 genç çiftçiye teslim edilmek üzere 3 TIR'la getirilen 125 dana, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bünyesinde kurulan komisyon ile yetiştiriciler tarafından kontrol edildi. 24 çiftçi gelen düveleri teslim alırken, bir çiftçi ise hayvanların proje şartnamesi ve hayvan alım sözleşmesi standartlarına uygun olmadığı gerekçesiyle kabul etmedi.

"Bunlar daha önce gelen düvelerden daha iyidir"

Geçen defa gelen düveleri kabul etmediklerini ve kendilerine yeni düvelerin geldiğini söyleyen genç çiftçilerden Sedat Gümüş, "Daha önce gelen düveler standartlara uymadığı için kabul etmemiştik şimdi bize yeni hayvanlar geldi. Bunlar daha önce gelen düvelerden daha iyidir. Telsim aldık memnununuz, devletimize teşekkür ediyoruz." dedi.

"Geçen sefer almadığımız hayvanlar geldi"

Çiftçilerden İzzettin Kılıç ise "Geçen sefer bu hayvanlar geldi almadık, tekrar aynı hayvanlar geldi. Bize verdiler mecbur aldık. Normalde sözleşmemizde bize gelecek danalar ithal dana olması, ırkı simental, montofon olması gerekirken, gelen danalar ise yerlidir." diye konuştu.

"Düveleri teslim almayan çiftçiye yenileri verilecek"

Konuyla ilgili görüştüğümüz İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri ise 24 çiftçiye 120 düvenin teslim edildiğini, düvelerin standartlara uymadığını beyan eden bir çiftçinin düveleri almadığını belirttiler. Bu durumu tutanak altına alarak kabul edilemeyen düvelerin geri gönderildiği dile getiren yetkililer, çiftçiye yeni düvelerin verileceğini kaydetti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.