Mardin Midyat 'ta sabah namazında eller Yemen’deki mazlumlar için duaya kalktı

Mardin Midyat 'ta sabah namazında eller Yemen’deki mazlumlar için duaya kalktı

Mardin’in Midyat ilçesinde düzenlenen sabah namazı buluşmasında, ümmetin kurtuluşu ve Yemen’deki mazlumlar için dua edildi.

HÜDA PAR Midyat İlçe Gençlik Kolları ve İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen sabah namazı buluşmasında, İslami STK temsilcileri, gençler ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.

Hacı Kasım Altunkaya Camiinde düzenlenen namaz etkinliğine, HÜDA PAR Midyat İlçe Başkanı İsa Altunkaynak, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Abdullah Said Teken, Midyat İlçe Müftüsü Mehmet Şafi Bilik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdülkadir Altay gençler ve vatandaşlar katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, cemaatle kılınan sabah namazının ardından ümmetin kurtuluşu ve Yemen’deki mazlumlar için dua edildi.

Namaz sonrası kısa bir konuşma yapan ilçe Müftüsü Mehmet Şafi Bilik, sabah namazının önemine dikkat çekere, Yemen’de özellikle çocukların büyük bir açlıkla karşı karşıya olduğunu ve çoğunun hayatını kaybettiğini söyledi.

Müslümanlar arasındaki ihtilaflardan dolayı İslam coğrafyalarındaki mazlumların bu durumda olduğunu ifade eden Bilik, bu mübarek sabah saatlerinde dua edip maddi anlamda da yardım edilmesi gerektiğini söyledi.

"Sabah namazı bizim için ayrı bir öneme sahiptir"

Etkinlikle ilgili konuşan HÜDA PAR Midyat İlçe Başkanı İsa Altunkaynak ise "Bütün namazları önemsediğimiz gibi sabah namazı da bizim için ayrı bir öneme sahiptir. Özellikle bu kutlu mirası gelecek nesillere, gençlere aktarmanın gayreti içerisinde olmalıyız, olmak zorundayız. Çünkü gençler geleceğin mimarı ve mühendisleridirler. Gençlik Kolları Başkanlığımızın Sayın Müftü beyle istişareleri sonucunda bu etkinliğin yapıldı. Biz de iştirak ettik. Allah herkesin hayrını kabul etsin. Sabah namazlarının bu konuda devamını dileyerek bütün Müslümanların birliğine vesile olmasını temenni ediyorum." dedi.

"Müslümanların birlik ve beraberliğine vesile olması adına bu etkinlikler devam etmeli"

HÜDA PAR Midyat İlçe Gençlik Kolları Başkanı Abdullah Said Teken de "STK temsilcileri ve genç kardeşlerimizin katılımıyla sabah namazında bir araya geldik. Elhamdülillah beraber Yemen için dua ettik. Hür Gençlik olarak sabah namazı buluşmalarımız devam edecektir inşallah. Cemaatin teveccühüyle karşılaştık. Çorba ikramında bulunduk. Müslümanların birlik ve beraberliği için bu etkinliklerin devamını diliyoruz inşallah." şeklinde konuştu.

Etkinlik, namaz çıkışı cami cemaatine ikram edilen sıcak çorbayla son buldu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.