Mardin Müftülüğüne İsmail Çiçek getirildi

Mardin Müftülüğüne İsmail Çiçek getirildi

Mardin İl Müftülüğü görevine Samsun’un Bafra İlçe Müftüsü İsmail Çiçek getirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığının uzun süredir beklediği ve 40’a yakın müftüyü ilgilendiren kararnameyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzaladı ve Resmi Gazetede yayımlandı.

Müftüler Kararnamesinde 5 yıla aşkın süredir Mardin Müftüsü olan Dursun Ali Coşkun Mersin Müftülüğüne atandı.

Dursun Ali Coşkun’dan boşalan Mardin İl Müftülüğü görevine ise Samsun’un Bafra İlçe Müftüsü İsmail Çiçek getirildi.  Çiçek’in geçmişte Nusaybin İlçe Müftüsü olarak görev yaptığı öğrenildi.

İsmail Çiçek kimder?

1976 yılında Tokat’ın Turhal ilçesinde doğdu. İlköğrenimini Şenyurt kasabasında, orta öğrenimini Tokat İmam-Hatip Lisesi’nde tamamladı. 1996 yılında Samsun 19 Mayıs İlahiyat Fakültesine kaydolan İsmail Çiçek, 1997 yılında Samsun’un Tekkeköy İlçesi Kahyalı köyünde İmam-Hatiplik görevine atandı.

2000 yılında İlahiyat Fakültesini tamamladı ve aynı yıl İstanbul Haseki Eğitim Merkezini kazandı. Eğitim merkezinde okumakta iken Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde yüksek lisansı kazandı. 2003 yılında Eğitim Merkezinden mezun oldu ve halen görev yaptığı Diyanet İşleri Başkanlığı Van Eğitim Merkezine öğretmen olarak atandı. Eğitim merkezinde yöneticilik, tedviren ve vekâleten kurucu müdürlük yapmasının ardından 2007 yılında asaleten müdürlüğe atandı. 2011 yılında da Nusaybin Müftülüğüne ataması yapıldı. 2014 yılında ise Samsun’un Bafra İlçe  Müftülüğüne atandı.

Evli ve iki çocuk babası olan İsmail Çiçek Arapça ve İngilizce bilmektedir.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.