Mardin Savur İçören kutlu doğum etkinliği foto 2017

Mardin Savur İçören kutlu doğum etkinliği foto 2017

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Mardin'in Savur ilçesine bağlı İçören köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Azim-Der'in organizesinde Mardin'in Savur (Stewrê) ilçesine bağlı İçören (Teffê) köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

"Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasıyla gerçekleştirilen etkinliğe köy halkı ve komşu köylerden ilgi olduğu görüldü.

Köy meydanında düzenlenen ve sunuculuğunu Azim-Der Yönetim Kurulu Üyesi Nureddin Ayyıldız'ın yaptığı Kutlu Doğum etkinliği, Aydın Çelik'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Selamlama konuşmasını yapan Azim-Der İçören Temsilciliği Üyesi Hacı Yusuf Altun, Hz. Muhammed'e salat getirerek katılımcılara teşekkür etti.

Remzi Esmer ve Abdullah Olam ile kız çocuklarının seslendirdiği ilahi ve ezgilerle devam eden etkinlikte mevlithanlar tarafından mevlidi şerif seslendirildi.

Daha sonra katılımcılara hitap eden Eğitimci-Yazar Burhan Aydın, Hz. Peygamber'in âlemlere rahmet olarak gönderildiğini belirtti.

Aydın, "Ey peygamber sevdalısı halkımız! Allah'ın sevgilisi Efendimiz bizim için ne ifade ediyor? O ki tüm kâinat onun hürmetine yaratılmıştır. O olmasaydı Allah kâinatı yaratmazdı. İşte biz böyle sevgilinin ümmetiyiz. Bununla şeref duyuyoruz, bununla aziziz. O yeryüzünü şereflendirmeseydi zulüm, tuğyan ve kan içicilik bitmezdi. Yeryüzü ondan önce karanlıklarla doluydu. Her yer zifiri bir karanlıktı. Ya Resulullah, sen günümüzü aydınlattın. Sen yeryüzünü nurla doldurdun, gözümüze ışık, gönlümüze nur oldun." dedi.

Ayrıca, salavat kampanyası kapsamında köyde bir milyon 347 bin salavat, 79 bin kelime-i tevhit, 2 bin 500 kelime-i şahadet, bin 315 Yasin suresi, 3 bin 500 İhlas suresi, 4 bin 500 Nas suresi, 2 bin 500 Felak suresi, 950 bin Kevser suresi ve 28 hatim okunduğu açıklandı.

Seslendirilen ilahilerle devam eden etkinlik, okunan duayla son buldu.

İLKHA





















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.