Mardin Tarım Fuarı’nı 25 bin kişi ziyaret etti

Mardin Tarım Fuarı’nı 25 bin kişi ziyaret etti

Bu yıl 5’incisi düzenlenen Uluslararası Mardin Tarım Ekipmanları, Gıda ve Hayvancılık Fuarı 25 bin civarında ziyaretçiyi ağırlarken, önemli iş sözleşmelerine imza atıldı.

Mardin'de bir alışveriş merkezinin otopark alanında kurulan çadırlarda düzenlenen ve 4 gün süren 5’inci Uluslararası Mardin Tarım Ekipmanları Gıda ve Hayvancılık Fuarı (MAGROTEX 2018) sona erdi.

Fuarda tohum, gübre, yem, fidan, sulama üniteleri, seracılık, ilaçlama gibi tarım ve tarım teknolojileri ürünlerinin yanında gıda ürünleri de sergilendi.

“Fuarı 25 binin üzerinde kişi ziyaret etti”

Fuarla ilgili değerlendirmelerde bulunan fuarın Genel Koordinatörü Mehmet Ünal, fuarı 25 binin üzerinde kişinin ziyaret ettiğini söyledi.

Ünal, “Fuarda 150 firmanın ürünü sergilendi. Fuarı yaklaşık 25 bin ziyaretçi gezdi. Mardin dışından en çok ziyaretçi Batman’dan geldi. Mardin ili dışından Şanlıurfa, Gaziantep, Adıyaman, Malatya, Diyarbakır, Muş, Elazığ, Bitlis, Bingöl, Siirt ve Şırnak illerinden yoğun ziyaretçiler geldi. Ayrıca, Konya, Kayseri, Mersin, Adana gibi illerden de ziyaretçilerin geldiği görüldü. Yurtiçinden gelen ziyaretçilerde birçok katılımcının memnun olduğu çeşitli iş bağlantıları ve traktör satışlarının yapıldığı gözlendi. Birçok firma fuardan beklentilerinin büyük ölçüde gerçekleştiğini söyledi. Bu da bizi memnun etti.” dedi.

“Ciddi iş görüşmeleri yapıldı” 

Fuarda ciddi iş görüşmelerinin yanında 8 milyon TL’lik bir anlaşmanın imzalandığını açıklayan Ünal, şunları söyledi:

“Ekonomi Bakanlığı ve GAİB işbirliği ile yapılan çalışmalarda yurtdışından gelen alım heyeti Mardin Fuarından memnun ayrıldı. Fuarda Gaziantep’ten katılan değirmen ve un bulgur makineleri üreten 2 firma 3 ve 5 milyon TL’lik ön anlaşma yaptı. Diyarbakır’dan katılan 1 firma ile 1.500 adet ve 50 adet süt karma ve süt sağma makinaları anlaşması yapıldı. Mardin’den katılan 3 firma ile de görüşme yapıldı. Özellikle bulgur, yem ve makarna numuneleri alındı, görüşmelerin sürdürüleceği kaydedildi. Tohum firmalarıyla da özel ilgilenildi. Yabancı heyet Mardin OSB’yi gezdi.”

Verdikleri destekten dolayı Mardin Valisi Mustafa Yaman’a, Kızıltepe Kaymakamı Ahmet Odabaş’a, meslek odaları başkanlarına, STK temsilcilerine, katılımcılara ve İLKHA'ya teşekkür eden Ünal, bu yıl fuarın bereketli geçtiğini söyledi. (M. Salih Keskin – İLKHA)





















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.