Mardin Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'ndan 14.Çağrı İlanı yayınlandı

Mardin Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'ndan 14.Çağrı İlanı yayınlandı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Mardin İl Koordinatörlüğü, yatırımcıların merakla bekledikleri 14. Çağrı ilanına çıktı.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Mardin İl Koordinatörü Tahsin Aba, Bu çağrıyla IPARD-1 Dönemi’nin son çağrı ilanı olduğunu, bu çağrıdan sonra IPARD-2 döneminin başlayacağını belirtti.

İl Koordinatörü Aba, “14.Çağrımızla; Süt üreten tarımsal işletmelere yatırım (Süt hayvancılığı) ile ilgili mevcut ve yeni işletmeler yüzde 50 – yüzde 65 hibe oranında desteklenecek olup, Kesimhane ve Et İşleme Tesisleri, Süt ürünlerinin işlenmesine ve pazarlanmasına, Su ürünlerinin işlenmesine ve pazarlanmasına, Meyve ve sebze ürünlerinin işlenmesine ve soğuk hava deposuna yönelik yatırımlar da ise sadece mevcut işletmeler yapım işleri haricinde makine ekipman alımı için yüzde 50 hibe oranında desteklenecektir.” dedi.

Süt hayvancılığını düşünenler için bütçe açısından avantajlı bir çağrı dönemi olduğunu söyleyen Aba, Süt hayvancılığı ile ilgili çiftlik yapmayı düşünen yatırımcılarımıza tavsiyem bu fırsatı iyi değerlendirmeleri ve ona göre bir önce proje ile ilgili hazırlıklarını hızlandırmaları gerektiğinin altını çizdi.

Başvurular 11 Mayıs’ta saat 09.00’dan itibaren, yatırımın uygulanacağı ilde bulunan TKDK İl Koordinatörlüğünde kabul edilmeye başlayacak ve 05 Haziran’da sona erecek.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler