Mardin TKDK'dan 90 Milyon TL'lik destek

Mardin TKDK'dan 90 Milyon TL'lik destek

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Mardin İl Koordinatörü Tahsin Aba, IPARD-II kapsamında 66 projeye 90 milyon liralık hibe desteğinin verdiklerini söyledi.

Mardin'in de içinde bulunduğu 42 ilde uygulanan IPARD II programı, 18 Aralık 2015 tarihinde yayınlanan 1.Çağrı ilanı proje teslimleri, 27 Nisan 2016 tarihinde sona erdi. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Mardin İl Koordinatörlüğüne bu çağrı kapsamında 90 Milyon TL tutarında 66 proje teslimi gerçekleştirilirken, bu projelerin yatırıma dönüşmesinin ardından toplam ödenecek hibe tutarı ise yaklaşık 56 Milyon TL olacak.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Mardin İl Koordinatörü Tahsin Aba, bu çağrı döneminde alınan projeler ve yapılacak yeni yatırımlar ile bu yatırımların Mardin'e yapacağı katkılarla ilgili basına bilgi verdi.

Aba, 1. Çağrı ilanı kapsamında Mardin İl Koordinatörlüğüne 90 Milyon TL tutarında toplam 66 projenin teslim edildiğini ifade ederek, “Alınan bu projelerin incelemeleri Koordinatörlüğümüzce başlamış olup, Kurum Merkezimiz tarafından yapılacak nihai değerlendirme sonrasında onaylanan projelerin sahipleriyle sözleşme imzalayacağız.” dedi.

Aba, sözleşme imzaladığımız yatırımcılarımızın yine hızlı bir şekilde yatırımlarını tamamlamalarının ardından hibe ödemelerinin kendilerine en erken şekilde yapılacağının altını çizdi.

İl Koordinatörü Aba, 1.Çağrı dönemi kapsamında alınan 66 proje hakkında detaylı bilgi verdi. Aba, “Gelen projelerin 13 adedi süt hayvancılığı, 8 adedi besi hayvancılığı, 2 adedi kanatlı eti yetiştiriciliği ve 1 adedi IPARD II kapsamında desteklediğimiz yeni sektörlerden biri olan yumurta tavukçuluğu projesi olup, hayvancılık alanında toplam 24 proje kurumumuza sunulmuştur.” dedi.

Meyve-Sebze ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması sektörü kapsamında 1 adet soğuk hava deposu projesi aldıklarını kaydeden Aba, çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme sektörü kapsamında ise; 4 adet süs bitkisi yetiştiriciliği, 13 adet arıcılık, 5 adet tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği, yöresel ürünlerimiz ile ilgili 3 adet mısır kurutma ve depolama tesisi, 2 adet bakliyat işleme-paketleme, 1 adet helva üretimi, 1 adet zeytinyağı üretimi, el sanatları kapsamında 1 adet dikiş-nakış, kırsal turizm kapsamında 4 adet konaklama tesisi, 3 adet restoran ve dinlenme tesisi projesi olmak üzere toplam 41 proje aldıklarını söyledi. (M. Salih Keskin – İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler