Mardin TKDK’dan yatırımcılara proje çağrısı

Mardin TKDK’dan yatırımcılara proje çağrısı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), IPARD II Programı altıncı başvuru çağrı ilanı ile ilgili yatırımcılara projelerini sunmaları konusunda çağrıda bulundu.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), IPARD II Programı altıncı başvuru çağrı ilanını yayınlayarak tarım, hayvancılık ve kırsal alandaki yatırımlara önemli kaynak ve destek sağlayacağını açıklamıştı.

TKDK tarafından yeni açıklanan programda kırsal kalkınmaya 60 milyon EURO hibe desteği verilecek. 6. başvuru çağrı ilanı olarak adlandırılan programla, çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve is geliştirme yatırımlarına yüzde 55 hibe desteği sağlanacak.

TKDK Mardin İl Koordinatörlüğü bu kapsamda, bitkisel üretimin çeşitlendirilmesi, bitkisel ürünlerin işlenmesi ve paketlenmesi, arıcılık ve arı ürünlerinin üretimi, işlenmesi ve paketlenmesi, zanaatkarlık ve katma değerli ürün işletmeleri, kırsal turizm rekreasyon faaliyetleri, su ürünleri yetiştiriciliği, makine parkları ve yenilenebilir enerji yatırımlarının destekleneceğini açıklamıştı.  

Mardin’deki işsizliğin azaltılmasında önemli katkıları olan Mardin İl Koordinatörlüğü, yeni çağrı dönemiyle birlikte ilçe ziyaretleri ve bu vesileyle vatandaşlarla buluşma toplantılarına devam ediyor.

İlçeleri dolaşıp vatandaşların aklındaki tüm sorulara cevap veren TKDK İl Koordinatörü Erdal Çelik, “Amacımız vatandaşlarımızın kurumumuz ve destek programlarımız ile ilgili sağlıklı bilgilendirilmesini sağlamak ve akıllarındaki tüm soru işaretlerini gidermek. Bu amaçla ilçeleri dolaşıyoruz. Doğru bilgilendirme ile güveni artan yatırımcı daha cesaretli ve bilinçli adımlarla projelerini hazırlayarak kurumumuz desteklerinden azami derecede faydalanma şansını arttırabiliyor.” dedi.

Çelik “Arkadaşlar çok yoğun şekilde çalışıyorlar şu anda, hem 5. Çağrı dönemine ait projeler inceleniyor hem de 6. Çağrıya ait bilgilendirmeler yapılıyor. Her zaman söylediğimiz gibi bizim derdimiz Mardin. Mardin’de özelliklede kırsalda işsizliği asgari düzeylere çekmediğimiz sürece yorulmadan, bıkmadan çalışacağız. Bu vesileyle tüm hemşerilerimizi bir kez daha kurumuzu ziyaret etmeye ve proje sunmaya davet ediyorum.” diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.