Mardin Umut Kervanı Ramazan faaliyetini açıkladı

Mardin Umut Kervanı Ramazan faaliyetini açıkladı

Mardin Umut Kervanı, Ramazan ayında 572 aileye yaklaşık 50 bin TL değerinde yardım ulaştırdıklarını açıkladı.

Mardin’de fakir ve muhtaçlara gıda, giyim ve nakdi yardımlarda bulunan Umut Kervanı, Ramazan ayı faaliyetlerini açıkladı.

“Ramazan’da yardımlarınız bereketlensin” sloganıyla yaptıkları yardım çalışmaları hakkında bilgi veren Mardin Umut Kervanı Temsilcisi Fatih Akman, Ramazan ayı boyunca hayırseverlerden gelen yardımları ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdıklarını söyledi.

Akman, şunları söyledi: “Ramazan ayının başında fakir, mağdur ve muhtaç aileler için gıda kolisi hazırladık ve hazırladığımız gıda kolilerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık.  Yardımları götürdüğümüz aileler, kayıtları bizde bulunup gerçekten ihtiyaç sahibi olan ailelerdi. Bu aileler, tespit komisyonumuz tarafından belirleniyor.  Ramazan ayında 572 aileye yaklaşık 50 bin TL değerinde yardım ulaştırdık. Bizler de gücümüz ve imkânlarımız çerçevesinde, üye ve gönüllerimizin koşturması ve hayırseverlerin desteğiyle bu kardeşlerimize umut olmaya çalışıyoruz, olmaya devam edeceğiz.” dedi.  

Yeşilli’de 10 aileye gıda yardımı

Ramazan’dan hemen sonra da çalışmalarına ara vermeden devam ettiren Mardin Umut Kervanı, Yeşilli ilçesinde de çalışmalarına başladı. Umut Kervanı, Yeşilli’de 2’si yetim 10 aileye gıda kolisi yardımında bulundu.

 Mardin Umut Kervanı Temsilcisi Akman, “Şu an Artuklu merkez başta olmak üzere Kabala ve Ortaköy’den de bizden gıda paketi bekleyen yüzü aşkın birinci derece yetim ve muhtaç aileler var. Yardımlarımıza devam edebilmek için yetim ve muhtaç ailelerimiz adına hayırsever kardeşlerimizden destek bekliyoruz.  Gelin bir gıda paketiyle bile olsa siz de bizimle muhtaçlara umut olun.” dedi.

“Vekâletle kurban bağışı alma çalışması”

Akman son olarak şunları söyledi: “Hayırsever halkımıza Kurban Bayramı için ‘vekâletle kurban bağışı alma’ çalışmasına başladığımızı duyurmak istiyorum. Allah'ın izniyle vekâletini bize verdiğiniz kurbanların etlerini yetimler, muhtaçlara ve Kurban Bayramı’ndan kurban bayramına evine kırmızı et almayan kardeşlerimize ulaştıracağız.  Rabbim şimdiden kabul etsin.”

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.