Mardin Valiliğin ‘Yasak’  kararı delindi

Mardin Valiliğin ‘Yasak’ kararı delindi

Mardin Valiliği tarafından her türlü toplantı ve gösteri için getirilen yasak “Bulgur Festivali” ile delindi.

Mardin Valiliği tarafından ilan edilen ve yaklaşık 2 aydır devam her türlü toplantı ve gösteri yasağı, Mardin Bulgur İmalatçıları Derneği’nin Artuklu Üniversitesi işbirliği ile düzenlediği “5. Bulgur Festivali” ile delindi.  

Yaklaşık 2 aydır Kutlu Doğum etkinlikleri başta olmak üzere geçtiğimiz günlerde Bangladeş’te laik Hasina yönetimi tarafından idam edilen Cemaat-i İslami lideri Motiur Rahman Nizami için dahi gıyabi cenaze namazının kılınmasına izin vermeyen Mardin Valiliğinin, Bulgur Festivali’ne neden izin verdiği ise kamuoyu tarafından merak ediliyor.  

İlk olarak 16 Mart’ta Nusaybin’de uygulanan yasağın başlamasıyla her türlü toplantı ve gösteriye 30 gün boyunca yasak getiren Valilik, bu yasağı 22 Nisan’da 30 gün daha uzatmıştı.

22 Nisan günü Mardin Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verilmişti; “3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamındaki suçların önlenmesi; kamu düzeni ve genel sağlık koşullarını bozacak, bireylerin hak ve özgürlüklerini ciddi anlamda kısıtlayacak olayların önüne geçilmesi amacıyla Valiliğimizce, Anayasanın 34. Maddesi 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 10-17-19-23-32’inci maddeleri, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun Uygulanmasına Dair Yönetmeliğin 5’inci maddesi, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu 11/A ve 11/C maddeleri uyarınca, İl Merkezimizde ve ilçelerimizde, 22 Nisan 2016 Cuma gününden itibaren 30 gün süreyle toplantı ve gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, miting stant açma ve çadır kurma vb. etkinliklere izin verilmeyecektir.”  (M. Salih Keskin/Mahsum Tunç – İLKHA) 










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.