Mardin Yeşilay’ın “Gençlik Merkezi” açıldı

Mardin Yeşilay’ın “Gençlik Merkezi” açıldı

Yeşilay Mardin Şubesi’nin “Gençlik Merkezi” törenle açıldı.

Yeşilay Mardin Şubesi ve Gençlik Spor Bakanlığı arasında Gençlik Projeleri Destek Programı (GPDP) kapsamında imzalanan protokolün ardından Yeşilay Güçlü İrade Güçlü Gençlik Merkezi törenle açıldı.

Açılış törenine çok sayıda STK temsilcisi ve Yeşilay gönüllüsünün yanı sıra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hadi Çomaktekin, Gençlik Merkezleri Müdürü Yusuf Dağ katıldı.

Yeşilay Mardin Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hadi Çomaktekin tarafından açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Gençlik Merkezi ziyaretçiler tarafından gezildi.

Merkezin konferans salonunda bir konuşma yapan Yeşilay Mardin Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu, zararlı alışkanlara dikkat çekerek, en iyi korunma yolunun “Hiç başlamamaktır.” dedi.

Şube Başkanı Günlüoğlu, “Yeşilay, ülkemizdeki en önemli bağımlılıkla mücadele teşkilatıdır. Ülkemizde yaşayan başta gençler olmak üzere, tüm halkı alkol, sigara, uyuşturucu, kumar gibi kötü alışkanlıklardan koruyan, kurtaran ve bunlara karşı eğiten bir kurumdur. Bu kötü ve zararlı alışkanlıklarla mücadele eden herkese yardımcı olmaktadır. Yeşilay, ‘En iyi korunma yolu hiç başlamamaktır.’ sloganıyla tüm vatandaşları eğitmektedir. Yeşilay’ın hedefi bu gibi kötü alışkanlıklara olan bağımlılıkları en aza düşürmektir. Uyuşturucu gibi hem kişinin hem de ülkenin sağlığını etkileyecek maddelerin üretimi, dağıtımı, kullanımı, satışı çok büyük yaptırımları gerektiren bir suçtur. Bunun için hepimiz gönüllü olmalıyız. Bağımlılıkla mücadele konusunda elimizden geleni yapmalıyız. Bu gibi durumlara şahit olduğumuzda vatandaşlık görevimizi yerine getirip ilgililere bildirmeliyiz. Bu vesileyle gençlik merkezi açılışımıza katılan başta Gençlik Spor İl Müdürümüze ve bütün katılımcılara teşekkürlerimi sunuyor ve gençlik merkezinin herkese hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Katılımcılarla birlikte izlenilen Yeşilay sinevizyon filminin ardından hatıra fotoğrafı çekimi ile açılış töreni sona erdi.

İLKHA














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.