Mardin’de 133 okula Beyaz Bayrak verildi

Mardin’de 133 okula Beyaz Bayrak verildi

Mardin’de 133 okula “Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu” sertifikası verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle uygulanan “Beyaz Bayrak” ve “Beslenme Dostu Okul” projeleri çerçevesinde Mardin’de 133 okul “Beyaz Bayrak” sertifikası almaya hak kazandı.

Okulların sertifikaları, Artuklu Öğretmen Evinde düzenlenen törenle verildi. Böylece Mardin’de beyaz bayraklı okul sayısı 644’e yükselmiş oldu.

Törende konuşan Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, okulların temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi, yaşam kalitesinin yükseltilmesi, yeterli eğitim almış nesiller yetiştirilmesinin amaçlandığını söyledi.

Geçen bene 486 okula beyaz bayrak verildiğini işaret eden Sarı, “Beyaz bayrak alan okullarımız sadece beslenme dostu okul sertifikası alabiliyor. 2023 vizyonu belgesinin en önemli ayağı okul gelişim modeli. Mardin'de bu tekerlek döndü ve hızlı bir şekilde yol alıyor. Şuanda ilimizdeki okulların yüzde 80'i Beyaz bayrak sertifikası aldı bir o kadarda beslenme dostu okulumuz var.” dedi.

Mardin İl Sağlık Müdürü Saffet Yavuz da Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2010 yılında imzalanan "Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul" projesi kapsamında Mardin'de de çalışmalara başladıklarını anımsattı.

Proje kapsamında uygulayıcı olarak il milli eğitim müdürlüğü çalışanlarına ve denetleyici olarak il sağlık müdürlüğü personellerine teşekkür eden Yavuz, şunları söyledi:

“2016-2017 yıllarında başlayarak yüzde 25, yüzde 43 ve en son yüzde 60'lık bir artışla 647 tane okulumuz beyaz bayrak almayı hak etti. Beyaz bayrak alan okulları denetlediğimiz de de bunların beslenme okulları içinde 257 tanesini beslenme dostu okul ödülünü aldığını görmüş oluyoruz. Bunlar Mardin İl Milli eğitim müdürlüğü ve il sağlık müdürlüğü için yeterli değil. 2018-2019 eğitim öğretim yılında da başvuran 220 okullumuzdan 133 tanesi Beyaz Bayrak almayı hak etmiştir. Böylelikle, ilimizde toplam beyaz bayraklı okul sayısı 644’e yükselmiştir.  Protokol kapsamında yapılacak çalışmalar ve denetimlerle ilimiz genelindeki okulların tamamının beyaz bayrak alması suretiyle çocuklarımızın sağlıklı ve hijyenik şartlarda eğitim alması hedeflenmektedir. Yine inşallah önümdeki sene elimizden geldiğince devam edeceğiz.”

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler