Mardin'de 191 kilo patlayıcı ele geçirildi

Mardin'de 191 kilo patlayıcı ele geçirildi

191 kilo patlayıcı ele geçirildiğini açıklayan Mardin Valiliği, ele geçirilen patlayıcı ve bomba düzeneklerinin büyük şehirlerde saldırı yapılmak amacıyla Suriye'den getirildiği değerlendirmesinde bulundu.

Mardin'in Suriye sınırına yakın Şenyurt Mahallesi'nde bir adrese düzenlenen operasyonda, 191 kilogram patlayıcı ele geçirildi, bir şüpheli gözaltına alındı.

Mardin Valiliğinden yapılan açıklamada, PKK/KCK-PYD/YPG'nin faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Kızıltepe ilçesinin Şenyurt ve Salkım mahalleleri bölgesindeki tarlada patlayıcı bulunduğu bilgisi üzerine operasyon düzenlendiği bildirildi.

Olayla ilgili bir kişinin gözaltına alındığı ifade edilen açıklamada, tarlada, bölgedeki 5 sırt çantasında ve gözaltına alınan şüphelinin adresinde yapılan aramada bidon içinde bantlarla sarılı 191 kilogram PETN tipi patlayıcı, 150 metre uzunluğunda infilaklı fitil, 79 elektrikli kapsül, 14 zaman ayarlı anahtar sistemi, 15 uzaktan kumanda anahtarı, 94 pil, avometre, telsiz rölesi, yivsiz av tüfeği, 2 tabanca, 953 fişek, örgütsel içerikli kitap, drone ve 5 askeri kamuflaj ele geçirildiği ifade edildi.

Açıklamanın devamında, "Ele geçirilen patlayıcı madde ve bomba düzeneklerinin, 29 ayrı yerde eylem yapmaya müsait olacak şekilde 29 bomba yapmaya elverişli olduğu tespit edilmekte ve metropol illere eylem yapmak amaçlı olarak, Suriye ülkesinden ülkemize getirildiği değerlendirilmektedir. Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sürüyor." ifadelerine yer verildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler