Mardin'de 250 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı

Mardin'de 250 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı

Mardin'de eğitim öğretim yılının ilk dönemi sona ermesiyle yaklaşık 250 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Mardin il genelinde eğitim gören 250 bin öğrenci, 2018-2019 eğitim ve öğretim yılının birinci yarısının sona ermesiyle karnelerini aldı. Karnelerini okuldan alan öğrenciler büyük heyecan yaşarken, ailelerine karnelerini gösterme yarışına girdiler.

Sınıfları gezen Yaman, Büyükşehir Belediyesinin öğrencilere hazırlamış olduğu hediyelerle birlikte öğrencilere karnelerini dağıttı. Vali Yaman, veli ve öğrencilerle fotoğraf çektirdi.

Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Yaman,"250 bin öğrencimiz ve 12 bin öğretmenimiz bugün itibariyle yarıyıl tatiline girmiş durumdalar. Öğrencilere ödev verilmedi. Bundan dolayı öğrenciler hem ikinci dönem için dinlenme ve hazırlık dönemi geçirecekler hem de yakınlarını görecekler, oyunlar oynayacaklar. Geçtiğimiz sene olduğu gibi bu senede buz pateni oluşturduk. İnşallah bugün açılış töreni olacak. Yavrularımıza, gençlerimize ve öğretmenlerimize iyi tatiller diliyorum. İyi eğlensinler, dinlensinler ikinci döneme daha başarılı girsinler." dedi.

Kızıltepe'deki program ise Mehmet Emin Değer İlk ve Ortaokulunda yapıldı. Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Yüzer ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Az'ın katıldığı programda, öğrencilere karneleri verilirken, satranç takımı da hediye edildi.

Karnelerinin iyi olmasından dolayı mutlu olduklarını belirten ilk kez karne alan minik öğrenciler, tatili fırsat bilip daha çok çalışacaklarını ifade ettiler.

Takdir belgesi alan 7'inci sınıf öğrencisi Ahmet Abay, "Karnem çok iyiydi, çok mutluyum. Arkadaşlarımdan, öğretmenlerimden ve okulumun bir süreliğine ayrılacağım için biraz üzülüyorum ama takdir aldığım için mutluyum. Tatilde test çözeceğim, ders çalışacağım ve oyun oynayacağım." dedi.

Mehmet Okta ise şunları söyledi: "Şu an 7'inci sınıfta okuyorum. Çok çalıştım bu sene ve çalışmamın sonucu takdir aldım. İnşallah tüm öğrenciler başarılı olurlar. Ancak şunu unutmayın, çalışmadan başarılı olamazsanız. Çalışıp takdir belgesi almanız gerekiyor. Öğretmenlerimin benden büyük beklentileri var, inşallah onların yüzünü kara çıkartmayacağıma inanıyorum. Hepinizde de bu başarıyı görmek istiyorum. Tatilde gezip eğleneceğim ve tabi ki de test çözüp derslerime çalışacağım. En önemlisi de kitap okuyacağım." şeklinde konuştu.

Öğrencilerden Saliha Çelik de şunları söyledi: "Her sene olduğu gibi yine takdir aldım ve çok mutluyum. Çok çalıştım ve hakkımı aldım. Biraz daha başarılı olabilirim. Bu yüzden daha çok çalışacağım."

Kötü karne yüzünden çocuklara tepki gösterilmemesi konusunda aileleri uyaran uzmanlar ise çocuğa karşı gösterilen tutum ve davranışların, çocuğun psikolojisini desteklemede ve ebeveyne karşı güveninin oluşmasında önemli bir etkisi olduğunun unutulmaması gerektiğini vurguluyor.

Uzmanlar, ayrıca, çocuğun tatilde arkadaşlarıyla ders ortamından uzak, eğlenceli zaman geçirmesinin, onun motivasyonunun artması için çok önemli olduğunu belirtiyorlar.

Mardin merkez Artuklu ilçesi Abdulkadir Tutaşı İlköğretim Okulu'nda düzenlenen karne dağıtım törenine Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, AK Parti İl Başkanı Faruk Kılıç, daire başkanları, kurum müdürleri, veli ve öğrenciler katıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler