Mardin'de 250 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı

Mardin'de 250 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı

Mardin’de eğitim öğretim yılının sona ermesiyle 250 bin öğrenci karne heyecanı yaşandı.

Mardin il genelinde eğitim gören 250 bin öğrenci, 2018-2019 eğitim ve öğretim yılının sona ermesiyle karnelerini aldı. Karnelerini okuldan alan öğrenciler büyük heyecan yaşarken, ailelerine karnelerini gösterme yarışına girdiler.

Takdir alan 6’ncı sınıf Furkan Doğan İmam Hatip Ortaokul öğrencisi Helen Örnek, çok mutlu olduğunu ve yaz tatilini köyde geçireceğini söyledi.

Örnek, “Çok çalıştım bu sene ve çalışmamın sonucu takdir aldım. İnşallah tüm öğrenciler başarılı olurlar. Ancak şunu unutmayın, çalışmadan başarılı olamazsanız. Çalışıp takdir belgesi almanız gerekiyor. Öğretmenlerimin benden büyük beklentileri var, inşallah onların yüzünü kara çıkartmayacağıma inanıyorum. Hepinizde de bu başarıyı görmek istiyorum. Tatilde gezip eğleneceğim ve tabi ki de test çözüp derslerime çalışacağım. En önemlisi de kitap okuyacağım.” diye konuştu.

Melek Akgüç ise hem takdir hem de iftihar belgesi aldığını söyledi. Yaz tatilinde öncelikle roman kitaplarını okuyacağını kaydeden Akgüç, şunları söyledi:

“Bugün karnemizi alarak yaz tatiline girdik. Karnem çok iyiydi, çok mutluyum. Arkadaşlarımdan, öğretmenlerimden ve okulumun ayrılacağım için biraz üzülüyorum ama takdir aldığım için mutluyum. Tatilde test çözeceğim, ders çalışacağım ve oyun oynayacağım. Gelecek seneye hazırlık yapmayı ve yıl içinde gördüğüm dersleri tekrar etmeyi düşünüyorum. Herkese iyi tatiller diliyorum.”

Teşekkür belgesi alan öğrencilerden Gülsüm Kepenç ise takdir belgesini bir puan ile kaçırdığını söyledi.  Kepenç, tatil boyunca yaz Kur’an kursuna gideceğini söyledi. 

Öğrencilerden Yakup Çeçen de çok çalıştığını ve bugün emeğinin karşılığını aldığını, tatilde ise eksikliklerini gidereceğini söyledi.

Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı ise öğrenci velilerine de çağrıda bulunarak, öğrencilerin başarısızlıklarını bir sorun haline getirmeyip, bunun çözümü için çaba sarf edilmesi gerektiğini belirtti.

Sarı, "2018-2019 eğitim öğretim yılının sonuna gelmiş bulunuyoruz. Velilerimiz, tatil boyunca öğrencilerimizin faydalı zamanlar geçirebilmeleri için onlara yardımcı olmalıdırlar. Ben öğrencilerimize ve öğretmenlerimize iyi tatiller diliyorum.” diye konuştu.

Furkan Doğan Kız İmam Hatip Lisesi Müdiresi Züleyha Feyza Batıhan da başarılı bir dönemi geçirdiklerini ve tüm öğrencilere hayırlı tatiller dilediğini söyledi.

Uzun tatil döneminde öğrencileri boş bırakmamaları konusunda aileleri uyaran Batıhan, “İmkan dâhilinde öğrencilerin stres atabilecekleri etkinlikler yaparak, özellikle kitap okumaya vakit ayırırlarsa güzel bir tatil dönemi geçirmiş olurlar.” dedi.

Kötü karne yüzünden çocuklara tepki gösterilmemesi konusunda aileleri uyaran uzmanlar da çocuğa karşı gösterilen tutum ve davranışların, çocuğun psikolojisini desteklemede ve ebeveyne karşı güveninin oluşmasında önemli bir etkisi olduğunun unutulmaması gerektiğini vurguluyor.

Uzmanlar, ayrıca, çocuğun tatilde arkadaşlarıyla ders ortamından uzak, eğlenceli zaman geçirmesinin, onun motivasyonunun artması için çok önemli olduğunu belirtiyorlar.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.