Mardin'de 6 bin sokak hayvanı tedavi edildi

Mardin'de 6 bin sokak hayvanı tedavi edildi

Mardin Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezinde, kaza geçiren, kötü muameleye uğrayan doğuştan engelli köpek, eşek ve at başta olmak üzere 6 bin sokak hayvan tedavi edildi.

Mardin Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nde şu ana kadar yaklaşık 6 bin sokak hayvanının gerekli tedavileri yapıldı. Tedavilerinin ardından iyileşen sokak hayvanları doğaya salınıyor. Engelli, yavru ve diğer doğaya salınamayacak hayvanlar ise barınaklarda ihtiyaçları karşılanıyor.

Barınakta bulunan ve son teknoloji ile donatılan hayvan hastanesinde ise tüm müdahaleler yapılıyor. Burada müdahalesi yapılamayan nadir vakıalar ise Büyükşehir Belediyesinin imkânlarıyla İstanbul, Ankara, İzmir ve Almanya'ya gönderilerek tedavi edilmeleri sağlanıyor.

Hayvanlar, ısıtıcılarla sıcak tutulurken, barınakta yeni yuva, yeşillendirme ve alan genişletme çalışmaları da devam ediyor.

Vali ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Yaman, Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yaman, sokak hayvanları barınaklarında incelemeler yaparak, hayvanların durumlarını yakından inceledi.

Atıl durumda olan hayvan barınağını Türkiye'de örnek gösterilecek duruma getirdiklerini hatırlatan Yaman, "Barınakta açtığımız modern hastane ile şehrimiz ve çevre illerden barınağa getirilen sokak hayvanlarının gerekli tedavilerini yapıyoruz. Çok nadir vakıaları da kendi imkânlarımızla şehir dışına gönderiyoruz." diye konuştu.

Yaman, "Felçli olan sokak hayvanlarımız için her boyda yürüteçler temin ettik. Burada felçli, ampute ya da bir şekilde yürümede sıkıntı yaşayan hayvanları bu yürüteçler vesilesiyle özgürlüklerine kavuşturuyoruz. Yürüteçler yardımıyla, akranları gibi davranan hayvanların mutluluğu yüzlerinde okunuyor. Onları mutlu etmek bizleri de mutlu ediyor. Şu ana kadar yaklaşık 6 bin sokak hayvanının gerekli tedavilerini merkezimizde yaptık ve çalışmalarımız devam ediyor." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.