Mardin’de bağımlılıkla mücadele toplantısı

Mardin’de bağımlılıkla mücadele toplantısı

Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Yeşilay işbirliğiyle “Bağımlılıkla Mücadele” toplantısı düzenledi.

Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı başkanlığında, Yeşilay Mardin Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu ve rehber öğretmenlerinin katılımıyla “Bağımlılıkla Mücadele” toplantısı düzenlendi.

Milli Eğitim Müdürlüğünün toplantı salonunda yapılan toplantıda, okullarının bağımlılıkla mücadele konusunda yapılacak çalışmalar ve verilecek eğitimler ile bağımlıkla mücadele konusunda önleyici çalışmaların ivedi bir şekilde gerçekleştirilmesi konuları ele alındı.

Toplantıda konuşan Sarı, "Sağlığa zararlı ve bağımlılık yapıcı maddeler;  bedensel, zihinsel ve ruhsal hastalıklara neden olduğu gibi, aile parçalanması gibi telafisi mümkün olmayan sonuçları ortaya çıkarmaktadır. Bağımlılık yapan uyuşturucu maddelere başlanmasına neden olan etkenler arasında; içinde bulunulan çevresel faktörler, eğitim durumu, arkadaş grubu, zararlı maddeye kolay ulaşılabilirlik, aile tutumları, ilgisizlik, sevgisizlik, merak vb. yer almaktadır. Gençlerimizin zararlı alışkanlıklardan korunması ve onlara sağlıklı yaşama bilincinin kazandırılmasında en büyük görev eğitim kurumlarına düşmektedir. Bu kapsamda yürütülecek çalışmalar ve alınacak önlemlerde okul, öğretmen ve ailelerin iş birliği çok önemlidir." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler