​Mardin'de "Çanakkale Zaferi" etkinlikleri

​Mardin'de "Çanakkale Zaferi" etkinlikleri

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. yıl dönümü dolayısıyla Mardin'de çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Mardin'de 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 106. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler Garnizon şehitliğindeki törenle başladı.

Törene, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutan Vekili 4'üncü Hudut Alay Komutanı Piyade Albay Fatih Gürses, İl Emniyet Müdürü Vekili Muhittin İlker Emir, askeri mülki erkan, kamu kurum temsilcileri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve bazı vatandaşlar katıldı.

Vali Demirtaş'ın anıta çelenk bırakmasıyla başlayan tören, askeri manga tarafından saygı atışının ardından saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti.

Demirtaş'ın Şehitlik Özel Defterini imzalaması ve mesajının okunmasının ardından İl Müftüsü Ali Hayri Çelik tarafından şehitler için dua edildi.

Temsili şehitliğe karanfil bırakılmasının ardından Vali Demirtaş, protokol üyeleri ile Gara'da PKK tarafından katledilen polis memuru Vedat Kaya'nın anne ve babası ile şehitlikte bulunan mezarını ziyaret etti.

Vali Demirtaş ve protokol üyeleri, daha sonra Şakir Nuhoğlu Camii’nde düzenlenen Mevlid-i Şerif programına katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, ilahilerin seslendirilmesiyle devam etti. Buradaki program, İl Müftüsü Ali Hayri Çelik’in yaptığı dua ile sona erdi.

Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğündeki programda ise öğretmenler ile öğrenciler, günün anlam ve önemini anlatan yazı ve şiirler okudu. Öğrenciler tarafından Çanakkale Zaferi'nin anlatıldığı tiyatro oyunu sahnelendi, türküler seslendirildi.

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, mesajında, “Çanakkale Zaferi, dünyada eşi benzeri görülmemiş bir azim ve kararlılıkla, yüreklerde yanan özgürlük ve bağımsızlık ateşinin, vatan sevgisi ve imanla harmanlanarak yazıldığı bir kahramanlık destanıdır. Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde bin yıldır istiklalimiz ve istikbalimiz için canlarını veren, bir gül bahçesine düşer gibi toprağa giren tüm şehitlerimizi, rahmetle ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.” ifadelerini kullandı.

Mardin Artuklu Belediye Başkanı Abdulkadir Tutaşı da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıldönümü dolayısıyla bir mesajı yayımladı.

Tutaşı mesajında, Türkiye milletinin inancının, iradesinin, azminin ve bağımsızlık mücadelesinin en büyük destanı olan Çanakkale Savaşı'nın, sadece Türkiye'nin değil, dünya tarihinin en önemli savaşlarından biri olduğunu belirtti.

Çanakkale Zaferi'nin dönemin en modern ordularını dize getiren şanlı bir destan olduğunu vurgulayan Tutaşı, şöyle devam etti:

"Bu savaş, emsalsiz bir vatan sevgisini ve bu uğurda gösterilen benzersiz bir cesareti getirir akıllara. Bugün bizlere düşen görev atalarımızın bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza kadar yaşatarak, birlik ve beraberliğimizi korumak, milli değerlerimize sahip çıkarak, bizden sonraki nesillere emanet etmektir.” 


​Mardin'de

​Mardin'de

​Mardin'de

​Mardin'de

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.