Mardin’de çocuk felci aşı kampanyası başladı

Mardin’de çocuk felci aşı kampanyası başladı

Mardin'de başlatılan çocuk felci aşı kampanyası çerçevesinde aralarında Suriyelilerinde bulunduğu 100 bin çocuğa aşı yapılacak.

Mardin Toplum Sağlığı Merkezi'nde 20-26 Nisan'da 1. Tur, 29 Mayıs ve 4 Haziran tarihleri arasında da 2. Tur aşı kampanyası için tören düzenlendi. Törende aşı olmadığı için engelli olan 35 yaşındaki Hüseyin Sayın, gelen çocuklara aşılarını yaptı.

Aşı olmadığı için 1,5 yaşından beridir engelli olduğunu belirten Sayın, anneler ve babalardan çocuk aşısını ihmal etmemelerini istedi.  Sayın, “Aşı yüzünden çocukları bu hayata mahkûm etmeyin. Herkesin çocuk aşısı olmasını tavsiye ediyorum. Lütfen ihmal etmeyin.” dedi.

Vali Yardımcısı Ali İkram Tuna ise nüfus ve dış göçün artması sebebiyle birçok kamusal alanda sıkıntı yaşansa da sağlık konusunda çok iyi olduklarını dile getirdi.  Tuna, “Bugüne kadar da fiziki imkânlarımızın kısıtlı olmasına ve personel sayımızın çok kısıtlı olmasına rağmen bu konuda arkadaşlarımız ekstra çalışmalarla bu açığı kapattılar. Ben hepsine çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Kampanya hakkında bilgi veren Mardin Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Saffet Yavuz, Mardin'de Çocuk Felci Aşısı 1. Tur kampanyasının bugün başladığını söyledi. Yavuz, “Mardin genelinde 5 yaş altı çocuklarımızın çocuk felcine karşı korumak amacıyla birinci tur aşı kampanyasını başlattık. İkinci tur ise 29 Mayıs’ta başlayacak. Mardin’de yaklaşık 100 bine yakın çocuğu aşılamayı hedefliyoruz. Kamplarda yaşayan ve kamp dışında yaşayan Suriyeli ve Ezidi vatandaşlarımızı aynı hizmeti ilk günden beri sunmaktayız.” dedi.

Mardin İl Sağlık Müdürü Mehmet Derviş, Mardin Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Tunga Barçın ve sağlık çalışanları da kampanyaya destek verdi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.