Mardin'de Covid-19 testleri yapılacak laboratuvar hizmet vermeye başladı

Mardin'de Covid-19 testleri yapılacak laboratuvar hizmet vermeye başladı

Mardin Devlet Hastanesinde kurulan ve Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilen Coronavirus PCR laboratuvarında günlük ortalama 300 ile 700 arasında test yapılabilecek.

Mardin Devlet Hastanesine yeni tip Coronavirus (Covid-19) testi yapabilme imkânı sağlayan PCR laboratuvarı ile günlük 300 test yapılmaya başlandı, gerektiğinde günlük 300 test yapılabilecek. Test sayısı ihtiyaç halinde 700’e kadar da çıkartılabilecek.

Laboratuvarda, Mardin Artuklu Üniversitesi akademisyenlerin de desteğiyle 3 gruptan oluşan 18 kişilik sağlık ekibi, vakaların erken tespit edilmesini sağlayarak, tedavi sürecinin daha konforlu olması için çalışacak.

Mardin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Alpay Tuncar, Sağlık Bakanlığı tarafından kurulan PCR laboratuvarının hizmete başladığını söyledi.

Mardin'in Coronavirus PCR yetkili laboratuvarı olarak görevlendirildiğini kaydeden Tuncar, “Günde 300 test kapasitesiyle çalışıyoruz, ama test kapasitesi olarak günlük 700'e çıkabiliriz. Bu laboratuvar virüslerde bulunan DNA ve RNA dediğimiz zincirlerin tespitinde bize fayda sağlıyor. Bu amaçla kullanıyoruz.

İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Saffet Yavuz da Mardin il ve ilçe hastanelerinden gelen örneklerin tamamının ildeki tek merkez olan laboratuvarda aynı gün içerisinde hızlı bir şekilde sonuçlandırıldığını bildirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.