Mardin'de Down Kafe açılacak

Mardin'de Down Kafe açılacak

Mardin’de down sendromlu çocukların çalışması için "Down Kafe" açılacak.

Engelli çocukların sosyal yaşama katılımlarını sağlamak için yürütülen proje kapsamında, Mardin'de down sendromlu çocukların çalışması için "Down Kafe" açılacak. Kafede çalışacak 12 çocuk, Artuklu Üniversitesi Uygulama Oteli ve Kafesi'nde eğitime başladı.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, down sendromlu çocukların morallerini iyi tutmak ve hayata kazandırmak için başlatılan projenin örnek olacağını dile getirdi.

Engellileri önemsediklerini ve bunun için özel projelere imza attıklarını anlatan Yaman, "Kısa sürede birçok projeye hayat verdik. Amacımız kentimizin, hemşerilerimizin beklediği bir şekilde dizaynı ve hayatlarını kolaylaştırmaktır." dedi.

Yaman, "Biz, sağlam insanların engel olmamaları durumunda engellerin kolay aşılacağını biliyoruz. Bu nedenle engelli kardeşlerimize has projeler de yapıyoruz. Bu çalışmalardan birisi de down sendromlu çocuklarımız içindir. Çocuklarımızın hayata kazandırılması ve bir işle meşgul olmaları için Down Kafe'mizi açmak istiyoruz. Burada çocuklarımızın aktif olarak çalışmasını planlıyoruz. Down sendromlu evlatlarımızın eğitimine ise Artuklu Üniversitemizde başladık. İnanıyoruz ki bu çalışmamız örnek teşkil edecek." şeklinde konuştu. (M. Salih Keskin - İLKHA)




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.