Mardin’de fotoğraf yarışmasının başvuruları başladı

Mardin’de fotoğraf yarışmasının başvuruları başladı

Eğitim-Bir-Sen Mardin Şubesi tarafından gelenekleştirilen 2. Fotoğraf Yarışması başvuruları başladı.

Eğitim-Bir-Sen Mardin Şubesi tarafından gelenekleştirilen 2. Fotoğraf Yarışmasının bu yıl ki konusu sınır, göç ve insan olan fotoğraf yarışmasının başvuruları 23 Mayıs tarihine kadar devam edecek.

 

Uzman kişilerin de jüri ekibinde olduğu yarışmaya, Türkiye’nin her yerinden çok sayıda fotoğraf sanatçısı ilgi gösteriyor. Eğitim konusunun yanında sosyal alanlarda da çalışmalar yapan Mardin Eğitim-Bir-Sen, fotoğraf sanatına da katkı sağlaması ile takdir topladı.

 

Fotoğraf sanatının gelişmesine katkıda bulunmayı, fotoğraf ve fotoğrafçı arasındaki ilişkinin niteliğini güçlendirmeyi amaçlayan yarışma, bir anlamda da fotoğrafçıları ödüllendiriyor.

 

Sendika tarafından yapılan açıklamada yarışmanın amacı “Toplumda fotoğraf sanatını özendirmek ve bu fotoğrafların Eğitim-Bir-Sen Mardin şubesi aracılığıyla geniş toplum kesimlerine duyurulmasını ve buluşturulmasını sağlamak.” Olduğu açıklandı.

 

Açıklamanın devamında, “Özellikle yaşadığımız yüzyılda neredeyse her yıl dünya genelinde yaşanılan mülteci akını ve bu sırada yaşamını yitiren binlerce insan. Vatansız, yurtsuz, insanların yaşadığı bu elim trajediye bir fotoğrafçının gözüyle bakabilmek ve kamuoyunun dikkatini bu konuya çekebilmek. Fotoğraf sanatçılarının çalışmalarını desteklemek, son eserlerini bir arada sergilemek, sanat ortamımıza canlılık kazandırmak ve buna bağlı olarak da fotoğraf sanatının yaygınlaşmasını sağlamak, gerektiğinde uluslararası platformda ülkemizi temsil edecek nitelikte fotoğraf sergileri oluşturmak amacıyla, Eğitim-Bir-Sen Mardin Şubesi’nce ‘Geleneksel Fotoğraf Yarışması’nın 2. düzenlenecektir.” ifadelerine yer verildi.

 

Sınır, Göç ve İnsan konulu yarışmanın katılım şartları:

Yarışma; Seçici Kurul Üyeleri ile birinci derece yakınlıkları olanlar dışında, yaşayan tüm sanatçılara açıktır.

• Fotoğraflar, egitimbirsen47@gmail.com adresine gönderilecektir.

• Yarışmaya en fazla üç eser gönderilebilir.

• Katılımcı daha önceden herhangi bir yarışmada ödül almamış ya da sergilenmemiş eserleriyle katılabilir.

. Fotoğraflar renkli ya da siyah beyaz teknikte olabilir. Fotoğrafın orijinal olması ve dijital ortamda değiştirilmemiş olması gerekmektedir.

.Değerlendirmede konunun yanı sıra, çekim kalitesi, ışık kullanımı vb. hususlar da göz önüne alınacaktır.

• Yarışmaya gönderilen eserler, uzun kenarı en fazla 100 cm, kısa kenarı 70 cm geçmeyecek şekilde 300 dpi çözünürlükte ve JPEG formatında kayıtlı olarak gönderilecektir.

• Yarışmaya eser verecek olan sanatçılar, kendi anlatım biçimlerine uygun her türlü yaklaşımı/yorumu kullanmakta serbesttirler.

• Katılımcı yarışmaya gönderdiği eser/eserlerin kendisine ait olduğunu ve tüm izinlerini aldığını kabul, beyan ve taahhüt eder. Eseri ödül alan veya sergilenmeye değer bulunan katılımcılardan bu beyan ve kabulleri dışında hareket ettiği anlaşılanlardan bu yarışma ile elde ettikleri ödül, unvan ve her türlü kazanımları geri alınır

Yarışmanın değerlendirmesini yapacak Seçici Kurul, 2015 yılı Mayıs ayı sonunda Mardin’de toplanarak, 3 Başarı Ödülünü ve 50 sergilenmeye değer eseri belirleyecek.

Yarışmada dereceye giren eser sahiplerine profesyonel fotoğraf makinesi, Yarı Profesyonel Fotoğraf Makinesi ve Amatör Fotoğraf Makinesi hediyeleri verilecek.

Yarışmada ödüle değer bulunan eserlerin baskı ve sayısal kopyaları, tüm haklarıyla Eğitim-Bir-Sen Mardin şubesi Koleksiyonuna ait olacak.

Yarışma sonunda ödül alan eserler, bütün telif haklarıyla Eğitim-Bir-Sen Mardin şubesi tarafından satın alınmış gibi işlem görür. Eğitim-Bir-Sen Mardin şubesi, ödüle değer bulunan eserleri, etkinliklerinde, eğitim faaliyetlerinde, sergileme, afiş, katalog, broşür vb. her türlü tanıtım malzemelerinde kullanma ve gösterme, medyada yayınlama hakkı da dahil olmak üzere eser sahibinin ismi ile birlikte 5846 sayılı yasadan doğan tüm telif haklarına sahip olacaktır.

Sergileme

Fotoğraf Yarışması Sergisi, 10 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olup, sergi yapılacak yer Eğitim-Bir-Sen Mardin Şubesi tarafından önceden duyurulacaktır.

Şartnameler, mardin.egitimbirsen.org.tr adresinden ve Eğitim-Bir-Sen Mardin Şubesi facebook adresinden indirilebilir. Fotokopi ile çoğaltılabilir.

• Başarı ödülü alan ve sergilenmeye değer bulunan fotoğraflar Eğitim-Bir-Sen Mardin Şubesi tarafından sergilenecektir.

• Eğitim-Bir-Sen Mardin Şubesi, sergilenmeye değer bulunan eserleri afiş, katalog, broşür v.b. her türlü tanıtım malzemesi olarak kullanma hakkına sahip olacaktır.

• Eğitim-Bir-Sen Mardin Şubesi, yarışmaya teslim edilen eserlerin sergilenmesi sırasında gereken tedbirleri alır. Buna rağmen söz konusu eserlerle ilgili olarak doğabilecek aksaklıklarda Eğitim-Bir-Sen Mardin Şubesi oluşturulacak Komisyon’un kararı geçerlidir.

• Yarışmaya katılan tüm sanatçılar, bu şartname hükümlerini kabul etmiş sayılırlar. (M. Salih Keskin – İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.