Mardin'de gezici kütüphane köy yollarında

Mardin'de gezici kütüphane köy yollarında

Mardin İl Kültür Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren gezici kütüphane otobüsü Kızıltepe ilçesine bağlı Sürekli (Dîemê köyü) mahallesinde okuyucularla buluştu.

Mardin İl Kültür Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren gezici kütüphane otobüsü Kızıltepe ilçesine bağlı Sürekli (Dîemê köyü) mahallesinde okuyucularla buluştu.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Alaaddin Aydın, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Yusuf Baş ile birlikte içerisinde 3 bin 500 kitap, TV, internet bağlantısı, 2 bilgisayar ve yazıcı bulunan gezici kütüphane otobüsü ile Sürekli (Dîemê köyü) mahallesine giderek okuyucularla buluştu.

Mardin İl Kültür Müdürü Aladdin Aydın, Kütüphaneden uzakta bulunan dezavantajlı okuyucular ile  iletişim engelli genç, çocuk ve imkanı olmayanların ayağına giderek hizmet götüreceklerini söyledi.

Gezici kütüphane hizmeti hakkında bilgi veren Aydın, kırsal alanda belirlenen 22 noktaya 15 günde bir gidilerek okuyucuyu kitapla buluşturacaklarını belirterek, “Adını Kültür ve Turizm Bakanı Sayın  Nabi Avcı’nın bizzat ‘Ebul Ula Mardin Gezici Kütüphanesi’ olarak  verdiği Gezici Kütüphane, Bugün İl Halk Kütüphanesi Müdürü Yusuf Baş ve kütüphane personeli ile birlikte, Mardin’in Kızıltepe ilçesindeki Sürekli köyünde ihtiyar, genç ve çocuklardan oluşan yoğun bir katılımla köy meydanında hizmete başlamıştır.  Gezici kütüphanede 3 bin 500 kitap, TV, internet, 2 bilgisayar ve yazıcı bulunuyor. Dezavantajlı dediğimiz, kütüphaneden uzakta bulunan iletişim engelli genç, çocuk ve imkanı olmayanların ayağına gidilerek hizmet götürülecektir. Kırsal alanda belirlenen 22 durakta 15 günde bir ziyaret edilecek, okuyucu kitapla buluşturulacak böylece vatandaşlar kitapların yanında, elektronik ortamda ilgililere ve e-devlet uygulamalarına erişip faydalanabileceklerdir.” diye konuştu.

İLKHA









HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.