Mardin'de girişimcilik eğitimi alanlara sertifika verildi

Mardin'de girişimcilik eğitimi alanlara sertifika verildi

DİKA’nın düzenlediği uygulamalı girişimcilik eğitimlerini başarıyla tamamlayan personele sertifika verildi.

Dicle Kalkınma Ajansının (DİKA) düzenlendiği uygulamalı girişimcilik eğitimleri sona ererken, eğitim alan personele sertifika verildi.

Mardin Büyükşehir Belediyesinde gerçekleştirilen törende, sertifikalar Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ile Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Yenigün tarafından dağıtıldı.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Mardin Müdürlüğü ile Dicle Kalkınma Ajansı iş birliği kapsamında, Mardin Büyükşehir Belediyesi personeline “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” verildi. Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde otuzar kişilik iki farklı grup halinde gerçekleştirilen eğitimler dörder gün sürdü.

Avrupa'da girişimcilik yaşının 23-24 olduğu, Türkiye'de bunun 35 olduğuna dikkat çeken DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, bu yaş durumunun geriye çekilmesi gerektiğini belirtti.

KOSGEB Mardin Müdürlüğü tarafından yeni girişimci desteği ile girişimcilere 50 bin TL hibe ve 100 bin TL geri ödemeli faizsiz kredi olmak üzere toplam 150 bin TL’ye kadar mali destek sağlanacak. Eğitimleri başarıyla tamamlayan katılımcılar, alacakları sertifika sayesinde “KOSGEB’in Girişimcilik Destek Programı” kapsamında yer alan yeni girişimci desteğinden faydalanabilecek.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler