Mardin'de hayırseverler tarafından yaptırılan cami ve medresenin açılışı gerçekleştirildi

Mardin'de hayırseverler tarafından yaptırılan cami ve medresenin açılışı gerçekleştirildi

Mardin'in Kumlu Mahallesi'nde hayırseverler tarafından yaptırılan Kumlu Ulu Camii ve İTTİHADUL ULEMA'ya bağlı medrese, düzenlenen törenle açıldı.

Artuklu ilçesine bağlı Kumlu Mahallesi'nde 500 metre kare üzerinde kurulan 1500 kişi kapasiteli 3 katlı cami ve medresenin açılış programına HÜDA PAR Genel Başkanvekili İshak Sağlam ve İTİHADUL ULEMA'dan Seydalar katıldı.

Kur'an'-ı Kerim tilavetiyle başlayan törenin açılış konuşmasını İTTİHADUL ULEMA Üyesi Molla Fesih Memiş gerçekleştirdi.

Cami ve medresenin önemi hakkında konuşan İTTİHADUL ULEMA Üyesi Molla Fesih Memiş, Yüce Allah'a yerleşim yerlerinin en sevimli olan mekanlarının cami ve medreseler olduğuna dikkat çekti.

Seyda Molla Fesih Memiş, "Yüce Allah Kur'an-ı Kerim'de, 'Allah'ın camilerini, Allah'ın mescitlerini ancak Allah'a ve ahiret gününe iman eden, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve Allah'tan başka kimseden korkmayanlar inşa eder.' Yüce Rabbim böyle güzel bir camiyi inşa etmeyi nasip ettiği gibi içinde de ibadet etmeyi nasip etsin inşallah." dedi.

Açılış törenin konuşan HÜDA PAR Genel Başkanvekili İshak Sağlam ise , cami ve medreselerin İslam medeniyetinin ve Müslümanların merkezi konumunda olduğuna dikkat çekti.

Sağlam, "Bugün şunu özellikle belirtmek istiyorum ki, camiler ve medreseler İslam medeniyetinin merkezidirler ve olmaya da devam edeceklerdir. Elhamdülillah bölgemiz bu konuda ileridedir ve bunun önemine vakıftır. Yüce Rabbim hayırlarını dergah-ı izzetinde kabul etsin, bu cami ve medresenin inşasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve hayırlara vesile olması için Rabbimden niyaz ediyorum." ifadelerini kullandı.

Cami ve medresenin açılış programı, kurdele kesimi ve ikram edilen yemekle son buldu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.