Mardin'de Hazreti Muhammed'in hayatı ve kişiliği anlatıldı

Mardin'de Hazreti Muhammed'in hayatı ve kişiliği anlatıldı

Mardin'in Nusaybin ilçesinde düzenlenen Mevlid-i Nebi programında Hazreti Muhammed'in hayatı ve kişiliği anlatıldı.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde Mevlid-i Nebi haftası etkinlikleri kapsamında konferans ve ilahi konseri düzenlendi. Nusaybin Belediyesi tarafından tertiplenen etkinliğine Nusaybinliler yoğun ilgi gösterdi.

Etkinlik Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kur'an-ı Kerim tilavetinden sonra programın açılış konuşmasını yapan Nusaybin Kültür ve Sosyal İşler Müdür vekili Nurettin Şimşek, salonu dolduranların sanatçılar veya konuşmacılar için değil, hayatının her alanında 'ben güzel ahlakı tamamlamak için geldim diyen' Peygamberimiz için geldiğini belirtti.

Şimşek, "Bugün dünyanın her coğrafyasından tutunuz her hanesine kadar, her bireyine kadar eğer kargaşa, kaos, zulüm söz konusu ise huzursuzluklar, toplumsal huzursuzluklar söz konusu ise o gül yüzlü efendimiz anlaşılmadığı içindir." dedi.

Daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri ve İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Karataş "Hazreti Muhammed'in hayatı ve kişiliği" konusunda konferans verdi.

Hazreti Muhammed'in güvenilirliğinden dolayı el-emin olarak tanındığını hatırlatan Karataş, şöyle konuştu:

"Size üç şey anlatayım. Bunu almanız yeterlidir. Peygamberimiz kendisi için değil başkası için yaşardı. Hazreti Muhammed dünya ve ahireti dengesini mükemmel yaşardı ve Hazreti Muhammed olduğu gibi göründü, göründüğü gibi oldu. Şaka da olsa yalan söylemek günahtır. Bugün Müslümanlar yalan söylemeyi terk etsin dünya Müslümanlığa koşar. Hazreti Muhammed asla yalana tevessül etmedi. Nasıl ise öyle göründü. Birlik ve beraberliği, aramızdaki samimiyeti çoğaltmanın iki yolu var: birincisi ikram, ikinci ise selamdır. Selam tüm iletişimin başıdır. İkramda milletimizden daha zengini yok ama selamda cimriyiz." dedi.

Karataş, Hz. Muhammed'in hayatından verdiği çeşitli örneklerle konuşmasını bitirdi.

Programın son bölümünde ise ilahi sanatçıları Abdurman Önül ve Recep Aslan sahne aldı.

Mevlid-i Nebi programı, Fen İşleri Müdürü Ramazan Akay, Destek Hizmetleri Müdür vekili Yener Yıldırım ve Kültür ve Sosyal İşler Müdür vekili Nurettin Şimşek'in katılımcılara verdiği plaketle sona erdi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler