​Mardin’de inşaatı bitirilemeyen Mescid-i Aksa Medresesi yardım bekliyor

​Mardin’de inşaatı bitirilemeyen Mescid-i Aksa Medresesi yardım bekliyor

​Mardin’de 3 yıl önce temeli atılan ancak maddi imkânsızlar nedeniyle inşaatı yavaş ilerleyen Mescid-i Aksa Medresesinin bitirilip ilim ehline hizmet verebilmesi için hayırseverin desteğini bekliyor.

Mescid-i Aksa Cami Eğitim ve Kültür Derneği (MESACİD-DER) tarafından Mardin merkez Artuklu ilçesi İstasyon Mahallesindeki Büyükşehir Belediyesinin hizmet binasının hemen yanında 20 Aralık 2014'te temeli atılan Mescid-i Aksa Medresesi’nin inşaatı maddi imkânsızlar nedeniyle aradan geçen 3 yıla rağmen hâlâ bitirilemedi.

MESACİD-DER Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin Ersan, İLKHA muhabirine, 350 metrekare alan üzerde temeli atılan medresenin 4 kattan oluştuğunu söyledi. Ersan, amaçlarının cami merkezli bir hayatın inşasını sağlamaya yönelik olduğunu dile getirdi.

Medresenin 100 kişiye kadar çıkartılabilecek bir kapasiteye sahip olduğunu aktaran Ersan, “Medrese bitirilip hizmete açıldığında erkek yatılı Kur’an kursu olacak. 80 kişilik bir kapasiteye sahip olacak, tabi talebe göre 100’e kadar da çıkartılabilir. Medrese inşaatımızın kabası bitti, şuan sıva aşamasındadır. Bölgemizde medreselerin ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz, Allah’ın izniyle inşaatımızın yakın bir zamanda bitirilmesini arzuluyoruz. İnşallah ilime büyük bir katkısı olacaktır. İlim talebeleri, hem Arapça klasik eğitimlerini hem de akademik eğitimlerini alacaklar. Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim en güzel şekilde okuma, kıratını en güzel şekilde öğrenme, tecvit gibi bütün İslami eğitimlerini deneyimli müderrisler gözetiminde daimi olarak ilim ehline hizmet vermeye devam edecektir.” diye konuştu.

Hem yetkililerden hem de hayırseverlerden destek beklediklerini sözlerine ekleyen Ersan, şunları söyledi: “Medresemiz İstasyon Mahallesi’nde dışardan pek görünmeyen bir yerde olduğu için yeterince yardım alamıyoruz. Hayırseverler gelip medrese inşaatını görebilirler. Her zaman buradayız. Büyükşehir Belediyesi’nin hemen yan tarafında inşaatımız devam ediyor. Bu ilim merkezinin faaliyete girmesi için yardımlarını bekliyoruz. Yardım yapmak isteyen kardeşlerimiz derneğimiz adına Ziyaret Bankası Yenişehir Şubesi'nde açtığımız 2208-69893401-5001 nolu hesabına yatırabilir veya 0 530 505 63 47 telefondan bize ulaşabilirler.”

İLKHA

















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.