Mardin’de KPSS heyecanı başladı

Mardin’de KPSS heyecanı başladı

Binlerce memur adayının aylardır hazırlandığı Kamu Personel Seçme Sınavının (KPSS ) lisans mezunlarını ilgilendiren oturumları başladı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) saat10.00’da başladı.

Mardin’de KPSS sınavının ilk oturumuna girmek isteyen çok sayıda aday, sınav girecekleri okullara akın etti. Sınav öncesi duygularını paylaşan adayların kimisi iyi puan almak istediklerini belirtirken, kimisi ise sınav sisteminin yanlış olduğunu ve kendilerine bir faydasının olmadığını savundu.

KPSS Lisans Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumuna 1 milyon 234 bin 617 aday, Eğitim Bilimleri oturumuna ise 440 bin 324 aday katılacak.

KPSS Lisans Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumuna girecek adaylar saat 10.00’dan sonra, Eğitim Bilimleri oturumuna katılacaklar da saat 14.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

Tüm yurtta olduğu gibi Mardin’de de sınavın ilk oturumuna girecek çok sayıda aday, sınava girecekleri okullara akın etti.

Sınav öncesi adaylar, kimlik kontrolünün ardından sınava girecekleri salonlara alındılar. Adaylar salonlara alınmasının ardından dışarıda bekleyen aileler çocuklarının başarılı olması için dua etti.

Sınavın bitmesini heyecanla bekleyen aileler, tüm adaylara başarılar dilediler. Sınav öncesi duygularını paylaşan bazı adaylar iyi puan almak istediklerini belirtirken, bazı adaylarda sınav sisteminin yanlış olduğunu ve kendilerine bir faydasının olmadığını söylediler.

Adaylardan Merve Demir, “Bir yıl boyunca ben ve arkadaşlarım hepimiz uğraştık. Kendimizi bu sınava hazırladık Allah yardımcımız olsun. Bu sınavın 2 yılda bir yapılması biz sağlıkçılar açısından hiç iyi değil, çok kötü. Çünkü bu sene girdim şayet yapamazsam gelecek sene girsem belki yaparım ama 2 senede bir sınava girmek 2 seneyi boşa bekletmek bizim için kötü oluyor. KPSS sınavı yılda bir olsa daha iyi olur.” dedi.

Adaylardan Mazlum Cevheroğlu ise “Ben inşaat mühendisiyim. Yüzde 90 bu sınava giren niçin girdiğini bilmiyor. Çünkü tamamen bir mağduriyet sınavı. Sınava gireceğiz ama bir umut yok, eski heyecan yok. Bu sınavın sonucunda aldığın garantisini de bilemiyorsun. Tamamen muallakta olan bir sınav. Ben bir mühendisim ve bu sınavın bana verdiği bir faydası yok. Yani mühendisliğe bir faydası yok. Keşke alana göre ve teorik değil de pratik olarak yapılsaydı.” diye konuştu.

Sınava çalışmadığını dile getiren Mihriban Elçiçek, “Çalışmadığım için pek fazla heyecanlı değilim. İyi geçmesini diliyorum. Çünkü çalışsam da boş. Eğitim sistemi çok zor bir şekilde devam ediyor. 17 yıllık eğitim hayatım zaten boşa gidiyor. O zaman da çalışma gereği duymadım vicdanımı rahatlatmak için sınava giriyorum.” dedi.

KPSS’ye eşini getirdiğini belirten Necmettin Akyüz ise şunları söyledi: “Eşim kaç yıldır bu sınava hazırlanıyordu, çalışıyordu. Şimdi ise karşılığını almaya geldi. Kendisi içeride ter dökerken biz de burada ona dua ediyoruz. Sınava girecek tüm arkadaşlara başarılar diliyorum.”

Kızını sınava getirdiğini belirten Hadi Demir, hem kızına hem de diğer tüm adaylara başarılar diledi. Demir, “Kızım 24 saat çalışıyordu bu sınava hazırlanıyordu. İnşallah emeği boşa çıkmaz.” dedi.

Kardeşimi sınava getirdim diyen Şehmuz Sezer de “Sınava giren herkese başarılar diliyorum. İnşallah sınavları başarılı ve iyi geçer.” diye konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler