Mardin’de münazara yarışması

Mardin’de münazara yarışması

Mardin Artuklu Üniversitesi Genç Yeşilay Kulübü öğrencileri arasında “Bağımlılıklarda eğitim ve ailenin etkisi” konulu münazara yarışması düzenlendi.

Yeşilay Mardin Şubesi ve Artuklu Üniversitesi Genç Yeşilay Kulübü işbirliği ile üniversite öğrencileri arasında düzenlenen “Bağımlılıklarda eğitim ve ailenin etkisi” konulu münazara yarışması ilgiyle izlendi.

Artuklu Üniversitesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen programa katılımcı iki gurup öğrenci ve yakınlarının yanı sıra, Yeşilay Mardin Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu, Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Yeşilay gönüllü ve üyeleri, Genç Yeşilay Kulübü üyeleri, üniversite öğrencileri, çeşitli sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu’nun açılış konuşması ile başlayan program, Yeşilay tanıtım filminin izlettirilmesi ile devam etti.

Başkan Lütfü Günlüoğlu açılış konuşmasında, Yeşilay’ın 96 yıldan beri bağımlılıklar ile mücadele ettiğini belirtti. Sigara, alkol, kumar, uyuşturucu ve teknoloji bağımlıklarının sadece Türkiye için değil bütün Dünya için tehlike arz etiğine dikkat çeken Günlüoğlu, bu nedenle farkındalık oluşturmak ve münazara kültürünü geliştirmek amacıyla gençler arasında böyle bir münazara düzenlendiğini belirterek her iki guruba da başarılar diledi.

Münazara boyunca her gurubun liderleri ve diğer katılımcı öğrenciler tezlerini birer birer savundular, birbirlerini eleştirdiler.

İlgiyle izlenen münazara sonucunda jürinin yaptığı değerlendirme ile kazanan gurup belirlendi. Ancak her iki guruba da başarı belgeleri ve birer bisiklet verildi. Başarı belgeleri Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu, Prof. Dr. Ahmet Ağırakça ve İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı tarafından grup üyeleri olan Esra Erkar, Muhammed Levent, Ömer Faruk Atik, Gülbahar Baran, Enes Tunç, Hadra Tırpan, Meltem Şahin, Ömer Kaya’ya verildi. (M. Salih Keskin – İLKHA)








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.