Mardin’de Müslüman Gençlik Haftası etkinlikleri

Mardin’de Müslüman Gençlik Haftası etkinlikleri

Mardin’de, “Dünya Müslüman Gençlik Haftası” münasebetiyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Mardin’de faaliyet yürüten İrfan, İlim, Kültür, Sağlık, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İrfan-Der), “Dünya Müslüman Gençlik Haftası” münasebetiyle çeşitli etkinlikler düzenledi.

Yüzlerce gencin katıldığı şenliklerde; çocuklar ve gençler sportif etkinlikler ve kültürel faaliyetlerle birlikte zaman geçirdi.

Konuya ilişkin bilgi veren İrfan-Der Başkanı Yusuf Oktay, her yıl 15-30 Haziran tarihleri arasında kutlanan “Dünya Müslüman Gençlik Haftası” münasebetiyle çeşitli etkinlikler düzenlendiklerini söyledi.

Başkan Oktay, “Etkinlikler çerçevesinde futbol turnuvası, ilahi ses yarışması, masa tenisi turnuvası, bilgi yarışması, makale ve şiir yarışması, kitap ve Kur’an-ı Kerim yarışması düzenledik. Yine bir piknik düzenleyerek, burada da halat çekme, uzun atlama, mendil kapmaca, çuval ve yumurta yarışmaları düzenledik. Buradaki amacımız, eve kapanmış, bilgisayar ve telefon ile meşgul olan gençlerimizi sosyal alana çekmektir. İnşallah buradaki amacımıza ulaşırız. Gayemiz; gençlerimizi kardeşlik potası içinde eritmek, geçmişimizdeki oyunlarla tekrardan tanıştırmak ve onları internet başından uzaklaştırmaktır. İnşallah bunda muvaffak oluruz.” dedi.

Etkinlere katılarak çocuklardan Furkan Güneş ise çok güzel zaman geçirdiklerini ve etkinlikleri düzenleyen İrfan-Der’e teşekkür ettiğini söyledi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.