Mardin'de newroz kutlaması

Mardin'de newroz kutlaması

Mardin Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi, newroz nedeniyle ortak program düzenledi.

Mardin Valiliği ve Mardin Büyükşehir Belediyesi organizasyonunda 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'nda sabah saatlerinde başlayan newroz programı, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman'ın yanı sıra AK Parti Mardin Milletvekili Şeyhmus Dinçel, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Stantların da kurulduğu etkinlikte newroz ateşi protokol üyeleri tarafından yakıldı. Daha sonra sembolik olarak demir dövülürken, halk oyunları sergilendi, çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Programda bir konuşma yapan Vali Yaman, "Baharın gelişini ilimizde en anlamlı ve dolu şekilde kutladık. 21 Mart özellikle bu bölgede, Mezopotamya'da Orta Doğuda Kafkas Cumhuriyetlerinde ve Balkanlarda bahar bayramı olarak kutlanıyor. Bugün yaptığımız etkinlikte baharın başlangıcını en güzel şekilde yaşadık. Biz de bu güzel günde huzurlu günlerin sürmesini hep beraber diledik. Bundan sonra da Mezopotamya da ve bölgede huzur sürekli olacak. Buna yürekten inanıyoruz." dedi.

Mardin'de huzurla birlikte vatandaşların da mutlu olduğunu aktaran Yaman, "Bahar bayramına adına yakışır bir şekilde güzel bir havada girdik. Herkesin yüzünün güldüğünü görmekteyiz ve bundan dolayı mutluluk duymaktayız. İnşallah bu hep böyle devam edecek. 2019 yılı aynen bu şekilde çiftçilerimizin, esnafımızın ve bölge insanımızın yüzünün güldüğü yıl olacak. Bu vesileyle bu anlamlı günü kutluyorum." diye konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.