Mardin’de "Okullar Hayat Olsun" protokolü imzalandı

Mardin’de "Okullar Hayat Olsun" protokolü imzalandı

Mardin Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlü arasında “Okullar Hayat Olsun” projesinin uygulama protokolü imzalandı.

Milli Eğitim Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği arasında imzalanan “Okullar Hayat Olsun” projesi, Mardin'de uygulamaya koyuluyor. Projeye start veren uygulama protokolü imzalandı.

Mardin Valiliğinde gerçekleştirilen törende, hazırlanan protokole Büyükşehir Belediye Başkan Vekili de olan Mardin Valisi Mustafa Yaman, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı ve Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Ayhan birlikte imza attı.

Proje kapsamında hazırlanan ve imza altına alınan protokol kapsamında Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okulların, eğitim ve öğretim saatleri dışında velilerin ve mahallelerin hizmetine açılması; öğrenciler ve yetişkinler için birer Hayat Boyu Öğrenme Merkezi ile yaşayan güvenli alanlar haline dönüştürülmesi hedeflenmektedir.

Proje gereği ayrıca; Mardin Büyükşehir Belediyesi, meslek ve beceri kazandırma, spor, kültür ve sosyal hizmetler gibi alanlarda okulların çok amaçlı kullandırılabilmesini sağlayacağı belirtildi.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, projenin hayırlara vesile olmasını diledi. (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.