Mardin’de Osmanlıca kursu sertifika töreni

Mardin’de Osmanlıca kursu sertifika töreni

Mardin’de, Artuklu Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından verilen Osmanlıca Kursu’nda başarılı olan öğrencilere sertifikaları verildi.

Mardin merkez Artuklu ilçesinde Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından okul pansiyonunda akşam saatlerinde verilen Osmanlıca Kursu’nda başarılı bulunan 31 öğrenciye TÜRGEV yurdunun konferans salonunda sertifika takdim töreni düzenlendi.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan tören, açılış konuşmalarıyla devam etti.

.Törende konuşan Okul Müdürü Mehmet Ali Gümüş, “Milletleri millet yapan ve o milleti diğer milletlerden ayrı bir millet yapan temel esaslardan birisi de o milletin kullandığı dil ve alfabesidir. Dil; fikir dünyasının tezahürüdür, kendini ifade edebileceği iletişim aracıdır. Milletin hatırası, ruhu, özü, mayasıdır. Dilini kaybeden milletler, hatırasını, hafızasını hem ferdi hem de milli kimliğini, açıkçası her şeyini kaybetmeye yüz tutmuştur. Gelecekle geçmiş arasındaki köprüyü sağlam kurabilmenin yolu, Osmanlı Türkçesini okuyup anlayabilmekten geçmektedir. Millî kültürümüzün temelini oluşturan eserlerimizin hemen hemen tamamı, Osmanlıca ile yazılmıştır. Hâlbuki yeni neslimiz, dedesinden kalmış bir kitap veya eski bir tapu senedinin, bir paranın, bir çeşme kitabesi, tarihî bir çarşı girişi ya da belki her gün altından geçtiği üniversite giriş kapısında yazılı olan Osmanlıca metnini okuyamadığı gibi, gerek ne manaya geldiği, gerekse estetik zevkini yudumlama imkânından mahrumdur.” dedi.

Öğrencilere başlangıç seviyesinde verilen Osmanlıca kurslarını başarı ile bitiren öğrenciler ise “Aslında biz Osmanlıca okuyabiliyormuşuz ne kadar kolaymış” diyerek Osmanlıcaya olan ilgilerini ortaya koydular.

Sertifika takdim törenine Mardin İl Milli Eğitim Şube Müdür Abdurrahim Omuk, İlim Yayma Cemiyeti Başkanı ve Mardin İmam-Hatip Platformu Başkanı Necmeddin Başboğa, TÜRGEV Yurt Müdiresi Elif Acabey, öğrenci velileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.