Mardin’de oy verme işlemi renkli görüntülerle başladı

Mardin’de oy verme işlemi renkli görüntülerle başladı

Mardin’de oy verme işlemlerinin başlamasıyla seçmenler sandık başına gitti. Bazı vatandaşların yöresel kıyafetlerle sandıkta oy kullanması renkli görüntüler oluşturdu.

27. dönem milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimi için bin 634 sandıkta 454 bin seçmenin oy kullanacağı Mardin’de oy verme işlemi sabah saat 08.00'de başladı.

En fazla seçmen sayısının olduğu Kızıltepe ilçesinde 141 bin 228 seçmen 477 sandıkta oy kullanacak. En az seçmen sayısı olan Yeşilli ilçesinde ise kurulacak olan 33 sandıkta 8 bin 444 seçmen oyunu kullanacak.

Suriye sınırındaki Kızıltepe ilçesine bağlı Eşme (Meskenter) Mahallesi’nde bazı vatandaşlar yöresel kıyafetlerle sandıkta oy kullandı. Üzerlerinde beyaz fistan başlarında puşi bulunan vatandaşlar, sandık görevlilerinden aldıkları zarf ve oy pusulalarıyla kurallara uygun şekilde oylarını giydikleri yöresel kıyafetlerle kullandı.

Sabahın erken saatlerinde oy kullanmaya geldiğini söyleyen 75 yaşındaki Hacı Süleyman Gümüş, “Allah’a şükür gelip oyumuzu kullandık. Bu seçim ülkemize, bölgemize ve halkımıza hayırlı ve güvenli bir seçim olsun. Kimsenin burnu kanamasın hangisi Türkiye’nin hayrınaysa onu başa gelsin. İnşallah ülkemiz bu seçimi selametle atlatır. Bize eşme olarak oyumuzu kullandık.” dedi.

Suriye sınırına yakın Kumlu Mahallesi'nde (Dukuk) de bazı vatandaşlar yöresel kıyafetlerle sandıkta oy kullandı.

Köy sakinlerinden Mahmut Demir, “Bugün köyümüzün okuluna gelip oyumuzu kullandık. Seçimler, Ümmeti Muhammed'e hayırlı olsun. İyi temennilerle oyumuzu kullandık, artık sonuçları bekleyeceğiz. Allah hayırlısını nasip etsin.” diye konuştu.

Mardin’de oy verme işlemi saat 17.00’de sona erecek.

İLKHA














































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler