Mardin’de PKK operasyonu: 5 gözaltı

Mardin’de PKK operasyonu: 5 gözaltı

Mardin'de düzenlenen PKK operasyonunda 5 kişi gözaltına alındı. Nusaybin ilçesindebir PKK'li teslim olurken Dargeçit ilçesinde de PKK’ye ait bir adet keskin nişancı tüfeği ele geçirildi.

Mardin’de PKK'ye yardım ve yataklık yaptıkları iddiasıyla haklarında yakalama kararı çıkartılan 5 şüpheli, düzenlenen operasyonda gözaltına alındı.

Mardin Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan istihbari çalışmalar sonucu PKK’ye yardım ve yataklık yaptıkları, örgüte aidat adı altında para toplayarak yardımda bulundukları tespit edilen 5 şüphelinin yakalanması için operasyon düzenlendiği bildirildi.

Operasyonda 5 şüphelinin gözaltına alındığı kaydedilen açıklamada, operasyonların kararlılıkla devam edeceği belirtildi.

Nusaybin'de bir PKK'li teslim oldu

Öte yandan Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK/ PYD'den kaçan kişinin sınırdaki askerlere teslim olduğu belirtildi.

Mardin Valiliğinden yapılan açıklamada, Nusaybin'de saat 12.00 PYD/PKK mensubu bir kişinin Suriye sınırındaki askerlere silahsız bir şekilde teslim olduğu ifade edildi.

Teslim olan şahsın, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince gözaltına alındığı kaydedildi.

Keskin nişancı tüfeği Zagros ele geçirildi

Ayrıca Mardin’in Dargeçit ilçesinde jandarmanın düzenlediği operasyonda, PKK’ye ait bir adet keskin nişancı tüfeği Zagros ile 4 adet Kaleşnikof tüfek ele geçirildi.

Konuya ilişkin Mardin Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Dargeçit ilçesi kırsal alanında arazi taraması için yapılan operasyonda, bir adet Zagros keskin nişancı tüfeği, 4 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, bir adet el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan pil bloğu ile çok sayıda giyim ve yaşamsal malzeme ele geçirildiği belirtildi.

İLKHA






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.