Mardin’de sel mağduru aileler yardım bekliyor

Mardin’de sel mağduru aileler yardım bekliyor

Mardin’de dün akşam aniden bastıran sağanak yağış sele dönüştü. Evleri sular altında kalan aileler, yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyor.

Mardin merkez ve ilçelerinde dün akşam başlayan ve yaşamı olumsuz etkileyen sağanak yağmur, kısa sürede sele dönüştü. Birçok cadde ve sokak göle dönerken, onlarca ev ve işyeri sular altında kaldı.

Kızıltepe Otogarı Caddesi, Eski Hastanesi Caddesi, yaklaşık bir saat yağan aşırı yağış sonrası adeta göle döndü. İlçe sakinleri ve esnafa korkulu anlar yaşatan sel nedeniyle onlarca ev ve işyeri sular altında kaldı.

“Hasar büyük, yetkililer bize yardım etsin”

Evi tamamen su altında kalan Sevim Kıno, “Sizin de gördüğünüz gibi sel mağduruyuz, evimiz tamamen su altında kaldı. 5 çocuğumla açıktayız şu an, ne yapacağımızı bilemiyoruz. Evdeki tüm eşyalar, beyaz eşyalara kadar hepsi gitti, elektronik eşya diye bir şey kalmadı. Çocuklarımın okul eşyaları hepsi gitti. İlk önce çocuklarımın okula gidebilmeleri için okul eşyası lazım. Zaten sizin de gördüğünüz gibi hasar büyük, yetkililer bize yardım etsin.” dedi.

“Evin içi hala su dolu, başımıza yıkılacak”

Bir anda evinin içi suyla dolduğunu aktaran Medine Demen ise hem kendisinin hem de çocuklarının evinin su altında kaldığını söyledi. Demen, “Evdeki dolaplara kadar her şey su altında kaldı. Ne bir fırın kaldı, bir çamaşır, ne televizyon her şey su altında kaldı. Biz kendimizi zor kurtardık. Biz muhacir olduk, evin içi su ile dolmuş, başımızı yıkılacak.” diye konuştu.

“Kimse bizimle ilgilenmedi” 

Dünden beri yetkililere telefon açmasına rağmen kimsenin kendileriyle ilgilenmediğini ileri süren Abdulmelek Demen, sel sularından çocuklarını zar zor kurtardığını söyledi.

Demen, “Evin içine bir insan boyu kadar su doldu, yapabildiğimiz tek şey çocuklarımızı alıp dışarı çıkmaktı, onu yaptık. Sonra da belediyeye haber verdik. Onlar da ‘geleceğiz’ dediler ama ne gelen var ne de soran. Bu insanlık mıdır? Bize yardım etsinler, evin içindeki suyu bir tahliye etsinler.” dedi.

“Perişanız, mağduruz, yardım etsinler”

Evi su altında kalan ve eşinin de engelli olduğunu söyleyen Berfin Taşemen de “Benim eşim engelli, çalışamıyor. Küçük kızım astım hastası. Zar zor bu evi toparlamıştık, o da su altında kaldı. Halimizi görüyorsunuz, perişanız. Mağduruz, maddi durumumuz hiç yok. 10 bin TL’ye yakın hasarımız var, ne yapacağımızı bilemiyoruz, yetkililer bize sahip çıksın. Bu soğukta nereye gidebiliriz, gidebileceğimiz bir yer de yok.” diye konuştu. 

“Tüm malımız su altında kaldı”

Sel mağduru olduklarını belirten Sultan Yıldız da hem kendisinin hem de çocuklarının oturduğu evlerin su altında kaldığını söyledi.

Yıldız, “Evimiz yıkıldı, tüm eşyalarımız ve malımız sular altında kaldı. Çok mağdur olmuşuz, yetkililerin buna bir el atması gerekir. Doğal afet oldu, bizim elimizden de bir şey gelmiyor. Ne yapalım, Allah beterinden korusun. Bize yardım elinin uzatılmasını istiyoruz.” dedi.

“Geceyi komşularda geçirdik”

Dün akşam yaşadıklarını anlatan Bedirhan Erol da şunları söyledi: “Akşam yağmurla birlikte dereler taştı, sel oldu. Evin arka tarafında boş arazi var, orası su doldu. Sonra kapıdan evin içine su dolmaya başladı. Çocuklarımızı zor kurtardık, Allah razı olsun geceyi komşularda geçirdik. Kanalizasyon yetmezliği var, buna bir çözüm bulunması gerekir. Ben engelli bir vatandaşım, 5 çocuğum var, hepsi de okula gidiyor. Bugün okula gidemediler, çünkü okul eşyaları hepsi su altında kaldı. Ne yapacağımızı bilemiyoruz.”  

“Feryatlarımıza rağmen kimse yardıma gelmedi”

Evinin su altında kaldığını söyleyen 70 yaşındaki Hanife Vural da ağlayarak yetkililerden yardım istedi.

Vural, "Evim dünden beri su altında, tüm eşyalar gitti, evde hiçbir şey kalmadı. Feryatlarımıza rağmen kimse yardıma gelmedi, evimiz yıkıldı.” dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler