Mardin'de Zeytinpınar köyü ile Susamlı mezrası arasında silahlı kavga: 3 ölü 6 yaralı foto video

Mardin'de Zeytinpınar köyü ile Susamlı mezrası arasında silahlı kavga: 3 ölü 6 yaralı foto video

Mardin'de merada hayvan otlatılması nedeniyle iki grup arasında çıkan silahlı kavgada 3 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi de yaralandı.

Mardin’in Mazıdağı ile Derik ilçesinde arasında olan merada, hayvan otlatılması nedeniyle çıkan kavgada 3 kişi hayatını kaybederken 6 kişi de yaralandı.

Mazıdağı’na bağlı Balpınar köyü (mahalle) ile Derik’e bağlı Zeytinpınar köyü (mahalle) Susamlı mezrası arasındaki mera alanında 3 gün önce çobanlar arasında hayvan otlatılması nedeniyle çıkan tartışma, bugün sabah saatlerinde iki tarafın silahlı çatışmasına döndü.  Mahalle sakinlerinin de dâhil olmasıyla büyüyen ve uzun namlulu silahların kullanıldığı kavgada 3 kişi hayatını kaybederken 6 kişi de yaralandı. Yaralılar, Mardin ve Batmandaki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.  Öte yandan, olayın ardından jandarma bölgede yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Olayla ilgili Mardin Valiliği'nden yapılan açıklamada, Mazıdağı'nın Balpınar ile Derik'in Zeytinpınar Mahallesi sakinleri arasında çıkan, 3 kişinin öldüğü, 6 kişinin yaralandığı silahlı kavga olayıyla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “19 Nisan 2015 Pazar günü saat 07.50 sıralarında Mazıdağı Balpınar Mahalle sakinleri ile Derik İlçesi Zeytinpınar Mahalle sakinleri arasında arazide hayvan otlatma meselesinden dolayı çobanlar arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi neticesinde olayın Balpınar Mahallesinde ve Sisan Mezrasında yaşayan ailelere sirayet etmesiyle, Sisan Mezrası Gov Tepe üzerinde silahlı kavga olayı meydana gelmiştir. Meydana gelen silahlı kavga olayında her iki tarafın birbirilerine av tüfeği ve uzun namlulu silahlar ile ateş açmaları sonucu 3 kişi, (N.K. ,S.K. , K.E.) hayatını kaybetmiş; 1’i ağır olmak üzere 6 kişi ( K.K. , M.K. , M.K. , A.K. , M.K. , A.K. ) yaralanmış;  yaralılar 112 Acil Sağlık Hizmetleri Ambulansları ile Mardin ve Batman’da bulunan çeşitli hastanelere sevk edilerek tedavi altına alınmışlardır.”

Valilik açıklamasının devamında, “Jandarma ve Emniyet güçleri tarafından gerek olay yerinde gerekse hastanelerde güvenlik tedbirleri alınmış olup durum kontrol altındadır. Olayla ilgili Derik Cumhuriyet Savcılığınca tahkikata başlanmıştır.” denildi.

Öte yandan kavga ile ilgili 8 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.İLKHA













HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.