Mardin’de sokaklar çalışan çocuklarla dolu

Mardin’de sokaklar çalışan çocuklarla dolu

Boyacılık, tartıcılık ve seyyar satıcılık yaparak para kazanmaya çalışan çocuklar, sokaklarda daha sık görülmeye başladılar.

Gayri Safi Milli Hasıla’dan en az payı alan ve işsizliğin had safhada olduğu Mardin’de çalışan çocukların sayısında hayli bir artışın olduğu gözle görülür olmaya başladı.

Okulların tatil olması ile birlikte iş hayatına atılan minikler, ayakkabı boyacılığı ve işportacılık yaparak hem okul masraflarını çıkarttıklarını hem de aile bütçesine katkıda bulunduklarını söylüyorlar.

Mardin merkez Artuklu ilçesi 1. Cadde üzerinde tartıcılık yapan çocuklardan Ramazan (12) D, okul harçlığını çıkarmak için çalıştığını ifade ederken 12 yaşındaki Yener S ise tartıcılık yaparak ailesinin geçimine katkıda bulunduğu dile getiriyor.

Bir ilköğretim öğrencisi olan Haydar ise şunları söylüyor; “Yaz tatilinin başlaması ile birlikte simitçilik yaparak para kazanmaya çalışıyorum. Böylece aile bütçesine destek olmaya çalışıyorum. Daha fazla çalışıp daha çok kazanarak okul masraflarımı kendim çıkarıyorum. Günde 5 ile10 lira arası kazanıyorum.”

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler