Mardin’de Tarih Sohbetleri

Mardin’de Tarih Sohbetleri

Mardin’de düzenlenen tarih sohbetlerinin konuğu olan Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Bilim Tarihi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaçar, İslam tarihinde yapılan haritalar ile ilgili bilgiler verdi.

Mardin Valiliği tarafından düzenlenen tarih sohbetlerinin konuğu olan Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Bilim Tarihi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaçar, "Kolomb Öncesi İslam Haritacılığı" konulu bir sunum yaptı.

 

Mardin Müzesi Sanat Galerisi’nde düzenlenen programa Vali Mustafa Taşkesen, Vali Yardımcısı Ali Güldoğan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahin, İl Jandarma Alay Komutanı Alaaddin Karsavuran, Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Bağlama ustası Erkan Çanakçı ile birlikte Müze Müdürü Nihat Erdoğan’ın ney eşliğinde vermiş olduğu resitalle beraber National Geographic Fotoğrafçısı olan Samet Güler’in fotoğraflarından oluşan slayt sunumu ile başlayan programda Prof. Dr. Kaçar İslamiyet tarihinde çizilen haritalar ve vermiş olduğu mesajlar ile ilgili davetlilere bilgi verdi.

 

Vermiş olduğu bilgilerden dolayı Prof. Dr. Kaçar’a teşekkür eden Vali Taşkesen, farklı konularla ve farklı konuklarla Mardin’de Tarih Sohbetlerinin devam edeceğini belirterek tüm Mardinlilerin Tarih Sohbetlerine davetli olduklarını söyledi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler