Mardin’de trafik haftası etkinlikleri

Mardin’de trafik haftası etkinlikleri

Mardin merkez ve ilçelerinde Trafik Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Mardin’de “Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası” çeşitli etkinliklerle kutlandı. Merkez ve ilçelerinde düzenlenen etkinliklerde stantlar açılarak, özellikle çocuklara trafik konusunda bilgiler verildi.

Hafta dolayısıyla Emniyet Müdürlüğü ile Jandarma Komutanlığı ekipleri, konvoy oluşturarak şehir merkezinde tur attı.

Şehirlerin en işlek caddelerinde kurulan stantlarda trafik ile ilgili araç-gereç tanıtımı yapılarak, sürücülere broşür dağıtıldı.

Ayrıca okullarda trafik ile ilgili seminerler verildi.

Mardin Valiliğinden konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Mardin İl Jandarma Komutanlığınca, İl Emniyet müdürlüğü ile koordineli olarak icra edilen Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında il ve ilçe Merkezlerinde oluşturulan stantlarda sergilenen cihazlar ve dağıtılan broşürler vasıtasıyla vatandaşlar trafik konularında bilgilendirilmiştir. Daha önce kazaya karışan bir araç stantlar ve çekici marifeti ile götürüldüğü cadde ve sokaklarda sergilenerek vatandaşlar üzerinde farkındalık oluşturulmaya çalışılmıştır. Okullarda çizilen eğitim parkurları ile öğrencilere trafik kuralları uygulamalı olarak anlatılmış, tüm icra edilen etkinliklerde ‘Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın’ sloganı ön plana çıkarılmıştır.” denildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.