Mardin’de yaz Kur'an kursları başladı

Mardin’de yaz Kur'an kursları başladı

Mardin’de “Camiler Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur'an Olsun” sloganıyla organize edilen Yaz Kur'an kursları başladı. İl Müftüsü İsmail Çiçek, geçen yıl 29 bin çocuğu ağırladıklarını, bu yıl hedeflerinin 40 bin olduğunu söyledi.

2018-2019 eğitim-öğretim yılının sona ermesinin ardından milyonlarca öğrenci, Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrenmek amacıyla yaz Kur'an kurslarına akın etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün bu yıl "Camiler Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur'an Olsun" sloganıyla bugün itibariyle başladı.

Her yıl milyonlarca çocuğun Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrendiği Yaz Kur'an kursları, 17 Haziran 2019 Pazartesi günü 90 bini aşkın cami ile binlerce Kur'an kursunda başladı.

Kur'an kursuna ve camilere gelen milyonlarca çocuk, personellerin yardımıyla tecvitli Kur'an-ı Kerim eğitimi, kısa sure ve dualarla birlikte beş vakit namazın nasıl kılmayı öğrenecekler.

Bu yıl kurslara gelen öğrencilere, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ücretsiz "Dinimi Öğreniyorum" ders kitabı ve "Etkinlik Kitabı" dağıtıyor.

2019 Yaz Kur'an Kursları 8 hafta boyunca devam edecek. Çocuklarını Yaz Kur'an kurslarına kaydettirmek isteyen veliler, camiler ve müftülüklere başvurabilecek.

Mardin’de de "Camiler Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur'an Olsun” sloganıyla organize edilen Yaz Kur'an kursları başladı. İl genelinde geçen yıl 29 bin çocuğun katıldığı Yaz Kur’an kurslarına bu sene 40 bin çocuğun katılması planlanıyor.

Mardin İl Müftüsü İsmail Çiçek, Artuklu Müftüsü Mustafa Ali Işık ile beraber Artuklu ilçesinde bulunan Şakir Nuhoğlu Camii, Sadık Yay Camii ve Fuat Yağcı Camii Kur’an kurslarını ziyaret ederek, kursa katılan öğrencilerle bir araya geldi.

Çocuklara sohbet eden İl Müftüsü Çiçek, bugün başlayan Yaz Kur’an kurslarının 9 Ağustos’a kadar devam edeceğini söyledi.

Ziyaret sonrası İLKHA’ya konuşan Müftü Çiçek, “Bugün bizim için sevinç ve bayram günüdür. Dünyanın en masum çocuklarını en masum mekânda buluşturan Allah'a hamdolsun... Çocukları nasıl eğitmemiz gerektiğini bize öğreten Resulüne Salat olsun. Çocuklarını camilerin gölgelerine gönderen anne ve babalara selam olsun. Geçen yıl bin 400 kadar mekânımızda 29 bin çocuğumuzu ağırlamıştık. Bu sene inşallah 40 bin çocuğumuzu bekliyoruz. Camilerimiz de hocalarımız da hazır, kitaplarımız hazır, mekânlarımız hazırdır. Anne ve babalardan istirhamım; şu yazın sıcağında bırakın camilerimizde onların gölgesinde çocuklarımızla biz geçirelim. Allah'ın emanetlerini bize emanet edin, bize destek verin istiyoruz. Bütün anne-babalara ben teşekkür eder, hepsinden desteklerini beklediğimi ifade etmek isterim.” diye konuştu. 

Kurslarda; Kur'an-ı Kerimi yüzünden okuma, kısa süreleri ezberleme, siyer, ahlak gibi dini bilgilerinin yanında abdest, namaz, helal-haram, günah-sevap konuları da işleniyor.

Kur'an kursuna gele öğrenciler de ilk günün heyecanını yaşadıklarını ifade ederek, “Burada hem Kur'an-ı Kerim'i öğreniyoruz hem kendimizi geliştiriyoruz hem de tecvit kurallarını öğreniyoruz. Hocalarımız burada bize eğitim veriyorlar; güzel bir Kur'an eğitimi alıyoruz.” ifadelerini kullandılar.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler