Mardin'deki kıraathanesinde 40 yıldır sigara içtirmiyor

Mardin'deki kıraathanesinde 40 yıldır sigara içtirmiyor

Mardin'de işlettiği kıraathanesinde 40 yıldır sigara içtirmeyen esnafa, Yeşilay Cemiyeti tarafından teşekkür belgesi verildi.

Mardin'in merkez Artuklu ilçesinde 40 yıla yakın süreden beri kıraathane işleten Mehmet Çabşek'in, bu süre zarfında işletmesinde müşterilerine sigara içtirmediği ortaya çıktı.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Abdulsamet Yılmaz ve Mardin Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu, Çabşek'i ziyaret ederek, bu örnek davranışından dolayı kendisine teşekkür belgesi verdi. 

Uzun bir zamandan beri sigara yasağına uyduğunu ve müşterilerine içeride sigara içtirmediğini belirten Çabşek, "Ben 40 yılı aşkın bir süreden beri Mardin'de kahvecilik yapıyorum. Çevremde tanınan bir esnafım. Yeşilay'ı faaliyetlerinden dolayı tanıyorum. Yeşilay'ın yapacakları bütün faaliyetlerin içinde bulunmak isterim. Sigara konusunda hassasiyetim vardır, kesinlikle içerine içtirmiyorum, müşterilerim de bu uygulamadan memnundurlar." dedi.

Günlüoğlu ise "Bizler Yeşilay camiası olarak kahvehane, lokanta gibi kapalı mekânlarda sigara içilmemesi arzusundayız. Bu yönde çalışmalarımız vardır. Zaman zaman bu yerleri ziyaret ederek kendilerine teşekkür belgesi veriyoruz, memnuniyetimizi belirtiyoruz. Mehmet usta da sigara yasağına riayet ettiği için kendisini ziyaret ettik, bu örnek davranışından dolayı kendisini kutladık ve kendisi için hazırladığımız teşekkür belgesini verdik. Diğer mekânlar için de aynı hassasiyeti göstermelerini bekliyor ve diliyoruz." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler