Mardin’deki PKK operasyonunda 3 kişi tutuklandı

Mardin’deki PKK operasyonunda 3 kişi tutuklandı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde düzenlenen PKK operasyonunda gözaltına alınan 4 kişiden 3’ü tutuklandı. Artuklu ilçesinde ise 7 kişi gözaltına alındı.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde PKK’ye eleman kazandırmak isteyen 4 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3’ü tutuklandı. Artuklu ilçesindeki operasyonda ise 7 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen PKK soruşturması kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Kızıltepe ilçesinde bir şüpheliyi gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan bu kişinin, yasa dışı yollarla sınır hattından PKK'ye katılmasına yardım edecekleri tespit edilen şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi.

Operasyonda, toplam 4 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 3'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, biri ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Öte yandan İl Jandarma ekipleri, Artuklu ilçesinde PKK operasyonu düzenledi. Operasyonda 7 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler, ifade işlemleri için İl Jandarmaya götürüldükleri öğrenildi. 

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler