Mardin'deki satranç turnuvasında sahura kadar satranç oynuyorlar

Mardin'deki satranç turnuvasında sahura kadar satranç oynuyorlar

Mardin’de düzenlenen satranç turnuvasına 7’den 70’e herkes ilgi gösteriyor.

Türkiye Satranç Turnuvası Mardin İl Temsilciliği ve Mardin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde Kızıltepe’de ‘Hikmet Usta Sahur Satranç Turnuvası’ düzenlendi.

Turnuva 7’den 70’e büyük ilgi görüyor. Yöresel kıyafetiyle oyuna katılan vatandaşların yanı sıra Türkiye satranç 1’incisi 7 yaşındaki Baver Yılmaz ve dünya 8’incisi 7 yaşındaki Tuana Abak da etkinliğe renk kattı.

Turnuvanın Kızıltepe’de farklı kesimleri bir araya getirdiğini anlatan Türkiye Satranç Federasyonu Mardin İl Temsilcisi Avukat Nazan Kaya, “Mardin satranç sporunu çok seviyor. 10 benden fazla lisanslı sporcusu ile biz büyük bir satranç ailesiyiz. Yıl içinde onlarca turnuvada yüzlerce sporcu yarışıyor. 4 yaşından 80 yaşına kadar, imamlardan öğrencilere her yaş grubundan sporcu bugün sahura kadar satranç turnuvasında yarışıyor. 100’e yakın sporcu 2 gün boyunca yarışmaya devam edecek. Şehirde olduğu kadar köylerde de olağanüstü bir ilgi var. Yeni sloganımız “Sahura kadar satranç” Kahvelerde oyun oynayan yetişkinleri açık alanlarda satranç oynamaya davet ediyoruz. Etkinliğimiz Türkiye’de kendi alanında ilk ve tek. Kızıltepe, iddialı oyuncularla, milli sporcularıyla satrancın merkezi olmaya aday. Ayrıca bizi yalnız  bırakmayan Kızıltepe Kaymakamımız Mehmet Yüzer’e, Mardin Gençlik Spor İl Müdürü Hadi Çomaktekin’e, sivil toplum kuruluşu temsilcilerine,  güzide basın mensuplarına, Kızıltepe’nin değerli esnafı Hikmet Ölçer’e, sporcu ve aileleri ile görev alan hakemlerimize teşekkür ederiz. ”dedi.

Sahur vaktine kadar süren etkinliğin ilk ayağı yapılan çiğköfte, tatlı ve mırra ikramından sonra son buldu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.