Mardin'i endüstri bölgesi ilan ediyoruz

Mardin'i endüstri bölgesi ilan ediyoruz

​Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mardin mitinginde yaptığı konuşmada, Mardin’i "Endüstri Bölgesi" olarak ilan ettiklerini açıklayarak, "Böylece şehrimizi yerli ve yabancı yatırımcılar için önemli bir cazibe merkezi hâline getiriyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart Mahallî İdareler Seçimleri kampanyası kapsamında Mardin mitingine katıldı. 15 Temmuz Meydanı’nda düzenlenen mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelişi nedeniyle Mardin'de üst düzey güvenlik önlemleri alındı. Erdoğan'ın geçiş güzergâhları trafiğe kapatılırken, yüksek binalara keskin nişancı özel harekât timleri yerleştirildi. Güvenlik önlemleri kapsamında çöp konteynerleri kaldırıldı.

Kentin çeşitli noktalarına ve mitingin yapılacağı alanda ise Erdoğan’ın dev posterleri ile "Memleket işi gönül işi ve Daima millet daima hizmet" yazılı pankartlar asıldı.

Özel uçakla Mardin Havalimanı’na gelen Erdoğan’ı havalimanında Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Yaman ve il protokolü karşıladı. Mardin'in Kızıltepe ilçesinde bulunan havalimanından Artuklu’da bulunan 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı’na geçen Erdoğan, burada halka hitap etti.

Akşener’e sert tepki: Utan utan

Saat: 12.00’de başlaması gerekirken saat: 14.30 başlayan mitingde halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i eleştirerek, "Ben güya HDP'ye oy veren Kürtleri terörist ilan ediyormuşum. Aynısını Meral Hanım da yapıyor. Meral Hanım dün Denizli'de utanmadan sıkılmadan benim Denizlili kardeşlerime 'terörist' dediğimden bahsetti. Utan utan. Sen ne terbiyeden muafsın ya. Benim Denizlili kardeşlerim, onlara nasıl hitap ettiğimi buluyor. Bunlar böyle asparagas haberlerle halkımızı aldatmaya çalışıyor. İnşallah 31 Mart bunların sonu olur. Şu anda avukatlarımı da görevlendirdim. Onların bu yalanıyla ilgilenecekler." dedi.

 "17 yılda 28 katrilyon liralık yatırım yaptık"

Son bir yılda 3’üncü kez Mardin’e geldiğini aktaran Erdoğan, HDP/PKK’nin çukur eylemlerine de değinerek şunları söyledi:

"Bütün kavimlerin, inançların, renklerin birlikte yaşadığı Mardin’in gönlümüzde ayrı bir yeri var. Gelin Mardin’in bu geçmişini parlak bir gelecekle buluşturalım. Kardeşliğimizi en yükseğe çıkaralım. Eğitimde 3 bin 863 adet derslik inşa ettik. Artuklu Üniversitesi’ni biz kurduk. Çukur eylemleri esnasında bölücü örgütün enkaza çevirdiği yerleri ayağa kaldırdık. Kayyuma devredildikten sonra çehresi nasıl değişti, görüyorsunuz değil mi? Ulaşımda bölünmüş yol uzunluğunu 235 km ilave ile 264 kilometreye çıkardık. Bu HDP ile terörle olmuyor. Mardin’i geçtiğimiz sene 710 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti. Huzur ortamı sürdükçe Mardin’in otelleri konakları turistle dolup taşmaya devam edecektir. Yeter ki bu terör örgütünü şehrimize yaklaştırmayalım. Son 17 yılda Mardin'e 28 katrilyon liralık yatırım yaptık. 60 bin metrekare millet bahçesi yaptık. Anne, baba, yavrularınızı alıp orada eğleneceksiniz. Oralarda yemyeşil her türlü güzelliğin içinde dinleneceksiniz. Bu sizin hakkınızdı. Terör örgütlerini destekleyenler çukur açtılar. Benim vatandaşıma hayatlarını zehir ettiler. Çukur eylemleri esnasında 240 kilometrelik tahrip edilmiş cadde ve sokağı yeniden biz yaptık."

"Mardin’i endüstri bölgesi ilan ediyoruz"

"Mardin’in endüstri bölgesi olarak ilan ediyoruz." diyen Erdoğan, "Yüksek katma değerli üretim Mardin’in gücüne güç katacak. Hızlı trenle Mardin’i Ankara ve İstanbul ile buluşturmuş olacağız. Mardin Havalimanı'nda 3 milyon yolcu kapasiteli terminal yaptık. 2040 yılına kadar içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşıladık. Mardin'de geçen yıl 332 bin yerli ve yabancı turist konakladı. Terör ortadan kalkınca turist geliyor. Huzur ortamı sürdükçe Mardin'in otelleri, sokakları turistle dolup taşmaya devam edecek. Yeter ki terör örgütünü şehrimize yaklaştırmayalım." dedi.

"Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge var mı?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşması aralarında alana kurulan barkovizyon ekranları vasıtasıyla vatandaşlara görüntüler de izletti. Eski HDP milletvekillerinin yaptığı konuşmaları mitinge katılanlara izleten Erdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin "Kürdistan’da biz kazanacağız. Batıda da AK Parti ve MHP'ye kaybettireceğiz." sözleriyle ilgili şunları söyledi:

"Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge var mı? Bu adam çok meraklıysa Kuzey Irak'ta Kürdistan var. Buyursun oraya gitsin. Ama benim ülkemde Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge yok. ‘Arkamızda terör örgütleri var’ diyorlar. Bizim arkamızda Mardinliler var, Allah'ımız var Allah'ımız."  

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mardin'deki programının ardından Siirt’teki mitinge katılmak üzere şehirden ayrıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.