Mardinli avukatlar Savcı Kiraz için eylem yaptı video

Mardinli avukatlar Savcı Kiraz için eylem yaptı video

Mardin'de adliye önünde toplanan bir grup avukat İstanbul'da rehin alındıktan sonra öldürülen Savcı Mehmet Selim Kiraz için basın açıklaması yaptı.

İstanbul'da rehin alındıktan sonra öldürülen Savcı Mehmet Selim Kiraz için Mardin’de basın açıklaması yapıldı. Mardin Adliye Binası önünde yapılan basın açıklamasını avukatlar adına Cihannuma Mardin Temsilcisi avukat Murat Durgan okudu. Basın açıklamasına Mardin'deki STK temsilci ve başkanları ile kendileri de avukat olan AK Parti İl Başkanı Bahattin Uncu ve Artuklu İlçe Başkanı Olcay Sekizkardeş de destek verdi.

 

Basın açıklamasını okuyan Avukat Murat Durgan, "46 yaşında, 2 masum çocuk babası, adalet çatısı altında dün şehit edildi Mehmet Selim. Ne için? İntikam adı altında, ne için? Cinayeti araştırdığı için. 2 yıl önce Tunceli'de şehit edilen Murat savcı karşısındaki tavrımız ne ise aynı insani/hukuki tavrımızı göstererek terörü eğilip bükülmeden, se, sa lara sığınmadan, gür bir sesle lânetliyoruz. Huzura, insanlığa, düşünceye ve adalete sıkılan bu silahın gölgesinde, her kim siyasi kimlik, basın kimliği, sivil kimlik var ise onları da azmettirici olmaları hasebiyle lânetliyoruz.” dedi.

 

4 yılda bir kurulan seçmen iradesinin zuhur edeceği 7 Haziran genel seçimine 67 gün kala yapılan bu saldırıyı, manidar bulduklarını ve millet iradesine alçakça yapılan menfur bir saldırı olarak gördüklerini dikkat çeken Durgan, “Ey teröre sığınan aciz, korkak zihinler! Sizi gezi olayında da, 17/25 Aralık darbe girişiminde de, 6/7 Ekim olaylarında da farklı yüzlerle müşahede ettik. Özünde şiddet olan, millet iradesinin karşısında olan, her zihniyet ve eylem, aynı mecranın yolcusudur. Sandık bu kadar tahammül edilmez midir ki, her seçim öncesi bu tür şiddete ve teröre sığınılır. Hangi isim olursa olsun hepsinin yolu, şayet şiddet ise, kan ise, gözyaşı ise hepsinin ortak adı terördür. Biz, adalet mekanizmasının en geniş ve olmaz ise olmaz temsilcisi olan hukukçular olarak, 3-5 terör damlasının berrak suyu bulandırdığını iyi biliyoruz. Lâkin insanı, adaleti, hakkaniyeti esas alan her hukukçu gibi buradaki tüm hukuk dernekleri ve sivil toplum kuruluşları millet iradesine kasteden bu menfur terör eylemini gür ve hür bir seda ile lanetlemektedir. Şunu da ifade edelim ki; Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakanın beyanları üzerinden avukatlara karşı oluşturulmaya çalışılan algı operasyonuna karşı ki: bu beyanlarda avukatların suçlandığı anlamı çıkmamaktadır.” diye konuştu.

 

Açıklamasında sık sık "Avukat terörist olamaz, Terörist de Avukat olamaz." vurgusu yapan Durgan, "Sizi, Allah'a, milletin vicdanına ve adalete havale ediyoruz." diyerek açıklamayı bitirdi.

 

Açıklama sonunda Mardin'den bir öğretmenin Savcı Mehmet Selim Kiraz ile ilgili yaptığı paylaşımlar sonucunda açığa alındığıyla ilgili soru üzerine AK Parti İl Başkanı Bahattin Uncu, Savcı şunları söyledi; “Ülkemizde barış, kardeşlik ve huzur ortamının güçlendiği bir dönemde, terör örgütü hain eylemleriyle kalleş yüzünü bir kez daha göstermiştir. Bu hain saldırı kardeşliğimizi asla zayıflatmayacaktır. Gücümüzü, kardeşliğimizi muhafaza ederek bir kez daha göstereceğiz. Birliğimiz sayesinde bütün engelleri aşacağız. Bu alçak saldırılar, milletimizin sahip olduğu birlik ve beraberliğini bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da yıkmaya yetmeyecektir. Bir öğretmenin Şehit Savcı ile ilgili olarak yaptığı paylaşımını da uygun bulmuyorum. Eğitim camiasının bir neferi olan öğretmenimiz daha çok akli selimle sağduyuya çağırması gerekirken bu tür paylaşımların içinde olması doğru değil.” İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler