Mardinli gazetecilerden İLKHA merkezine ziyaret

Mardinli gazetecilerden İLKHA merkezine ziyaret

Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti (MGYC) yönetimi, genel merkezi Diyarbakır’da bulunan İlke Haber Ajansı’nı ziyaret etti.

Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Abdulkadir Üründü başkanlığında yönetim kurulu üyeleri Salih Keskin, Nezir Güneş ve İbrahim Sincar İLKHA Genel Müdürü Mahmut İrtem’i ajans merkezinde ziyaret ettiler.

Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren İLKHA Genel Müdürü Mahmut İrtem, gazetecilere haber merkezini gezdirerek ajans hakkında bilgiler verdi.

Ajansın kısa sürede kat ettiği başarı hakkında bilgiler veren İrtem, bölgede ağırlığı olan bir haber ajansı olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu.

Basın mensuplarının bölgede zor şartlar altında çalıştığına dikkat çeken İrtem, gazeteciler olarak yaptıkları mesleğin önemini vurguladı. Mesleki dayanışma açısından Mardinli Gazetecilerin birlikteliğini birçok yerde örnek verdiğini işaret eden İrtem, “Mardinli gazeteciler olarak sizlerin dayanışmasını birçok platformda örnek verdim. Türkiye genelinde en az dayanışmanın olduğu bir meslek olmasına rağmen Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti olarak sizleri yaptığınız bu güzel çalışmalarınızdan dolayı tebrik ediyorum. Birlikteliğiniz birçok ilde örnek alındı. Basına ve medyaya uygulanan akreditasyondan sansür uygulamaya, gazetecilere fiili saldırıdan özlük haklarının savunulmasına kadar birçok alanda ses getiren açıklamalarda bulundunuz. Bizler de haber ajansı olarak her zaman meslektaşlarımızın yanında ve destekçisi olduk.” dedi.

İLKHA olarak günlük ortalama 100’ün üzerinde görüntülü, fotoğraflı ve yazılı habere imza attıklarını hatırlatan İrtem, günden güne artış gösteren haber sayısı ile abone sayısının da büyük bir artış olduğunu ifade etti. Ajans olarak bölgede dikkate alınan ve referans gösterilen bir medya kuruluşu haline geldiklerini anlatan İrtem, “Günümüzde bölgedeki birçok olayda gerek uluslararası gerekse de ulusal medya kuruluşlarının birinci öncelikli haber alma kuruluşu olmamızda bölgedeki siz değerli arkadaşlarımızın büyük bir katkısı var. Sizlere bu anlamda da teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Abdulkadir Üründü’de de İlke Haber Ajansı’nın henüz çok genç bir ajans olmasına karşın özellikle de bölgemizde haber akışı itibarıyla en aktif ajansların başında geldiğine işaret etti.

Medya organlarının haber tedarikçisi hüviyetinde olan ajansların günümüz koşullarında önemli bir işlev üstlendiklerinin altını çizen Üründü, “Medya sektöründe özellikle haber üreten merkezlerin güvenilir kaynaktan olması önemli konuların başında gelir. İlke Haber Ajansı; bölgedeki zengin ve aslında sahada olan, karakter olarak da güvenilir kişilerden olması basın alanında servis yapan kurumların işlerini de kolaylaştırıyor. İlke Haber Ajansı’nın kısa sürede bölgenin medya kurumları tarafından güvenilir adreslerin başında kabul edilmesi kurum için bir şans olmakla birlikte aynı zamanda önemli bir sorumluluğu da beraberinde getiriyor. Biz bu ziyaretimiz vesilesiyle zaten başarılı bulduğumuz çalışmalarınızı tebrik ediyor, bundan sonrası için de mesleki dayanışma çerçevesinde her alanda birlikte çalışmanın önemli kazanımlar sağlayacağına inanıyoruz” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.